Gå til innholdet

AV-utstyr

Vegar Juberg Vordal er AV-ansvarlig på DMMH og er her for å bistå ansatte og studenter med alt som har med lyd og bilde i undervisningssammenheng. Dette kan være hjelp til bruk av utstyr i klasserom (projektorer, høyttalere og mikrofoner), mediehåndtering, opptak av undervisning og presentasjon.

Vi gir råd og opplæring innen fjernundervisning og opptak ut fra de løsningene vi har valgt å bruke på DMMH. Dette er først og fremst MediaSite og Adobe Connect.

Høsten 2017 starter vi med opptak for automatiserte opptak av undervisning. Denne tjenesten vil være begrenset til rom 1427. Ved ønske om opptak av forelesninger eller annet, ta kontakt med AV-ansvarlig. I andre rom er det muligheter for å sette opp kamera for opplasting og distribusjon i etterkant.  
 
Utlån
Det finnes en del forskjellig utstyr som kan lånes, som dokumentkamera, projektor, speilreflekskamera, videokamera, web-kamera og små høyttalere. Ta kontakt om det er et behov, så skal vi se hva vi kan få til.
 
Opptak og strømming
Det finnes flere tekniske løsninger for å skape videobasert undervisningsmateriell. Man kan gjøre opptak på kontoret og opptak/strømming av undervisning. Det er viktig å gjøre en vurdering i forkant av hva man trenger, og ønsker å oppnå. Ta gjerne kontakt med AV-ansvarlig hvis du ønsker råd og veiledning. Vi har pr. i dag to alternativ, og det er Mediasite og Adobe Connect.
 
Egne opptak
Det finnes flere forskjellige løsninger for å gjøre egne opptak og en står fritt til å velge løsningen man får mest nytte av. Hvis man ønsker å kombinere egne opptak med automatiske opptak i undervisningsrom anbefales det at man bruker My Mediasite.  Andre alternativ er Adobe Connect og Zoom.eu (Zoom.eu har vi ikke support på).

My Mediasite er en del av videoløsningen Mediasite. My Mediasite lar deg laste opp, administrere, redigere og publisere video, samt gjøre opptak av skjermen på din PC/Mac.
 
Oppdatert