Gå til innholdet

DMMHs første barnehagelærere uteksaminert

-Et historisk år for DMMH, slo rektor Hans-Jørgen Leksen fast i talen sin.

Fra talerstolen gratulerte han studentene som fagutdannete og kompetente barnehagelærerne. 
Eksamensfest2016_6Tittelen barnehagelærer var i bruk fram til 70-tallet, men ble byttet ut med førskolelærer i perioden frem til 2013. Samtidig med at DMMHs første kull med barnehagelærere ble uteksaminert mottok også det siste kullet med førskolelærere sitt vitnemål.  I høst starter også DMMH opp sin første Mastergrad på egne ben, så en kan med sannhet si dette er et historisk år for høgskolen.  

Rektor filosoferte over begrepet kompetente barnehagelærere. – Mange steder i arbeidslivet blir man ikke sett på som kompetent når man er nyutdannet.  Man er avhengig av å vinne erfaring i samarbeid med andre. Mens andre ganger blir man stående helt alene. Som pedagogiske ledere har dere ansvaret for opplegget til barna, kanskje for medarbeidere, dere kommer til å møte foreldre. Det er ikke alltid lett, men du kan utvikle deg med støtte i ungdommens energi og pågangsmot. 

Eksamensfest2016_1b
Eksamensfest2016_2Når dere blir eldre og energien kanskje ikke lenger er på topp, har dere erfaringen dere trenger i jobben, la han til. Samtidig håper han at DMMH har gitt studentene en kunnskaps- og holdningsplattform som gjør at de vil fortsette å lære.

Leder for Studentparlamentet, Helene Bakkland, gratulerte også.  Hun oppfordret de nyutdannede studentene til å være stolte av profesjonen. 

– Ta del i debatten om barnehagen. Når noen spør dere hvor dere jobber, si med stolthet og ære at dere gjør verdens viktigste jobb. Ingen er bedre enn dere til å spre budskapet om hvor viktig barnehagen er. 
  
Eksamensfest2016_5
Eksamensfest2016_4
 Også i år var det to vinnere av Dronning Mauds stipend. Robin van der Reep mottok stipendet på bakgrunn av sitt arbeid i studentorganisasjonene. Han har vært aktiv i idrettslaget, Studentrådet og linjeforeningen, han har stilt som fadder og vært en engasjert, inkluderende og sosial leder, forteller Leksen. 

Om den andre stipendmottakeren kunne rektor fortelle at hun hadde et særlig godt karakternivå, blant mange gode studenter er det likevel ingen over eller ved siden av Maren Flack Bergby.  – Hun er en svært dyktig student og dedikert til det faglige, hun er nysgjerrig og ivaretakende. Videre er hun aktiv, kreativ og arbeidsom, avsluttet Leksen og overleverte stipendet til to rørte prisvinnere. 

Dronning Mauds Stipendiefond ble skjenket høgskolen gjennom gavebrevet fra Kong Håkon VII i 1954. Stipendet kan brukes som reisestipend for studium av førskolebarns oppvekstsvilkår i andre land eller her i landet. Det kan også brukes til videregående faglig utdannelse innenfor førskolepedagogisk sektor.
 
Eksamensfest2016_3Eksamensfest2016_7
 Eksamensfest2016_4
 
Oppdatert