Gå til innholdet

FEI Oppdragsenheten fyller 25 år

Jubileet ble feiret med et eget arrangement på DMMH. I tillegg er det gitt ut et jubileumsskrift om FEI sin historie.
Med taler og tapas, sang og samling inviterte FEI samarbeidspartnere og kolleger på DMMH til en liten bursdagsfeiring. 

Det er en vital 25-åring som feirer seg selv i år. FEI Oppdragsenheten har mange ulike oppgaver og ansvar for blant annet kurs, konferanser og flere videreutdanninger, prosessorientert etterutdanning, veilednings- og utdanningsoppdrag i samarbeid med kommunene og formidling og administrering av blant annet forskningsprosjekt. Samarbeidspartnere spenner bredt, fra den enkelte barnehage til kommuner, fylkesmenn, høgskoler og universitet, direktorat, departement og andre.
 
Elin A

Dagens leder av FEI Oppdragsenhten, Elin Alvestrand, ønsket velkommen til feiringen og leste opp hilsener til jubilanten. Hun ga en stor takk til alle de som har reist land og strand rundt i tjeneste for barns beste. FEI har gitt et viktig bidrag til de voksnes økte kompetanse

hj

Rektor Hans-Jørgen Leksen forteller at FEI har flere funksjoner: 
  • FEI er med på å skape et større og mer robust fagmiljø
  • FEI bidrar til kunnskapsutveksling, gir en  ny og oppdatert innsikt i det som rører seg i praksisfeltet
  • FEI bidrar til å ivareta DMMHs samfunnsmandat

of2
Noe av det første Ole Fredrik Lillemyr gjorde da han ble rektor på DMMH i 1988 var å utrede mulighetene for å opprette en oppdragsavdeling på høgskolen. Etter en grundig så FEI dagens lys 1. august 1990. Da Lillemyr gikk av som rektor i 1997 tok han over ansvaret som leder av enheten, fram til 2004.

FEI fikk mange taler fra nære samarbeidspartnere og ansatte på DMMH. Det kom klart frem at oppdragsenheten er høyt respektert og verdsatt av de mange samarbeidspartnerne rundt om i landet.

annekirsti2
Anne Kirsti Welde fra Fylkesmannen i Sør-Trøndelag leste opp en hilsen og takket for det gode samarbeidet.Hun forteller at mange vil samarbeide med Fylkesmannen fordi de samarbeider med FEI. - Det merkes at de som jobber her har interesse for faget og for barnehagene. Når kommunene kommer på møte med FEI føler de seg respektert og forstått. 


Historien om FEI er samlet i et eget jubileumsskrift. Redaktør for tidsskriftet er Berit Groven. Redaksjonen bestod i tillegg av Elin Alvestrand og Ole Fredrik Lillemyr. 

Jubileumsskrift for FEI Oppdragsenheten

Flere bilder fra markeringen:

ahotb
Anne-Lise Holmvik og Torill Bøe har jobbet på FEI Oppdragsenheten i henholdsvis 13 og 24,5 år. 

bg
Redaktør av jubileumsskriftet, Berit Groven.

esker2
Noen av FEI sine kurs og konferanser.

utstilling
Det ble laget en egen utstilling til jubileet.

Kari K
Høgskolelektor Kari Kvistad fortalte fra sine mange reiser på oppdrag fra FEI.

gjester2

fest1


Oppdatert