Gå til innholdet
claudiaface

Gnocchi á la Claudia

1 kilo poteter
1 egg
300 gram mel
Evt litt salt og pepper

Potetene kokes til de er melne. Knuses i en potetpresse, eller gaffel, til det ikke er noen klumper igjen. 

Lag et hull i midten av potetmassen og bland inn egget. Spe med mel til du har en fast deig.

Trill ut lange pølser av deigen, ca 1.5 cm tykke. Del dem i biter på 2-3 cm.

Rull gnocchiene mot gaffelhodet slik at de får riper etter taggene. (Dermed fester sausen seg bedre.)

Kok opp lettsaltet vann og ha gnocchiene oppi når vannet fosskoker. De skal koke ca 1 min, når de er ferdige flyter de opp av vannet. 

Deigen kan ligge i 2 timer før den tørker ut og ikke kan brukes mer. 

Serveres med tomatsaus, parmesan, sopp eller lignende. 

Gnocchiene kan fryses. Da bør de settes hver for seg på et brett i fryseren i ca 20 min, før de legges i en boks eller frysepose. 
 
sleivnett
Oppdatert