Gå til innholdet
Arnhild Heggemsli Harstad
28 år, 3. klasse, natur- og friluftsprofil
Hjemsted: Batnfjordsøra, Møre og Romsdal

arnhild

Jeg vil bli barnehagelærer fordi det er en jobb med mange utfordringer og en plass der jeg føler jeg har noe å bidra med, jeg kan gjøre en forskjell. Å jobbe med barn er spennende og krevende, ingen dager er like og man får nye utfordringer hver dag. Det å kunne være med å påvirke barnas hverdag og være en støttespiller i deres utvikling er både spennende og lærerikt.

DMMH var et klart valg, å kunne gå på en skole med gode forelesere og et godt miljø har alt å si.  Jeg har flere venner og kjentfolk som anbefalte DMMH. Jeg hadde også lyst til å oppleve studentbyen Trondheim.

Det jeg liker best ved DMMH er miljøet, her har alle muligheter til å være den man er.  Høgskolen har mange tilbud til studentene som studentpolitikk, idrettslag, pedagogstudentene og kor. Det er bare kreativiteten som setter en stopper for hva man ønsker skal skje.  Jeg er interessert i friluftsliv og har gjennom natur- og friluftslinjen hatt stor glede av alle turene og den praktiske undervisningen. 

Praksis har vært lærerikt på alle måter, her får man virkelig utfordre seg i forhold til å jobbe opp mot det man lærer på skolen og hvordan teori henger sammen med praksis. Man møter mange nye mennesker og får erfare hvordan forskjellige barnehager jobber innenfor et yrke. Praksisperiodene er også en travel periode, her får man virkelig kjent på hvordan det er å jobbe som barnehagelærere/pedagogisk leder. Det er i denne perioden man finner ut om dette er det rette yrket for akkurat deg.

Studiet har gjort meg tryggere og sterkere i min rolle og ikke minst ganske reflektert. Etter disse årene ved DMMH har jeg virkelig fått bekreftet at dette er rette yrke for meg. Tidligere skolegang har vært av en dårligere karakter, det har aldri gått så bra som nå. Man kan gjøre det godt på høyskolen med realkompetanse. 
 
Oppdatert