Gå til innholdet

Øystein Hansen

Øystein Hansen, 4. klasse, deltid
Hjemsted: Hamar, Hedmark

perønett1

For 10 år siden foreslo noen at jeg skulle bli barnehagelærer. Det kunne jeg ikke tenke meg da. Jeg gikk helse- og sosialfag på videregående, og har også erfaring fra psykiatrien. Så jobbet jeg med foto, og en venn av meg som er pedagogisk leder fikk meg med på å lage en katalog fra barnehagen. Der oppdaget jeg hvor spennende livet i barnehagen er. Da det ble lyst ut et vikariat søkte jeg, og fikk etterhvert fast jobb. 

Etter å ha jobbet noen år hørte jeg om muligheten til å ta utdanningen på deltid. Jeg hadde lyst til å studere – de tankene jeg hadde om barnehagen og de mulighetene som ligger der var det ikke rom for i assistentrollen. 

Lederen i barnehagen var veldig positiv til at jeg skulle utdanningen. Jeg jobber 100 % men tar permisjon når det er samlingsuker på høgskolen og når jeg er i praksis. Trenger jeg flere lesedager går det greit å få fri.

Motivasjon er en viktig faktor for at det skal lykkes å kombinere jobb og studier. Det er arbeidskrevende, det blir mye kvelds- og helgejobbing, og det hjelper å være strukturert. Og så blir det bedre etterhvert. Arbeidsgiveren min er forståelsesfull og tilrettelegger for at jeg skal få det til.

Klassen min har en sammensatt bakgrunn. Den yngste er 19 år mens den eldste har passert 50. Vi kommer fra Honningsvåg i nord og fra Oslo i sør og har veldig variert yrkes- og utdanningsbakgrunn. Miljøet er kjempebra, det er lett å finne noen å være sammen med. Vi er inndelt i grupper etter hvor vi kommer fra i landet, så vi har mulighet til å treffes utenom samlingsukene. Vi har også egen Facebookgruppe der vi har veldig interessante diskusjoner.

Noen ganger føles det som jeg har fått en ny hjerne – jeg har fått lagt til så mye ekstra kunnskap.

Jeg har lært mye om barnehagen som organisasjon og dens plass i samfunnet. Studiet er omfattende, jeg lærer om alt fra toving av sitteunderlag til ulike læringsteorier. Den faglige bredden gjør barnehagelærerutdanningen kjempespennende. 

Oppdatert