Gå til innholdet
Pia Bolås
19 år, klasse 1. klasse, med vekt på flerkulturell forståelse
Hjemsted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Piabolås
Jeg syntes det var fristende å begynne på DMMH fordi det er så mange interessante linjer her. Det er et godt tilbud, både faglig og sosialt i klassemiljøet.
 
Før jeg begynte her hadde jeg jobbet i barnehage under arbeidsuka i 9. klasse, så jeg kunne ikke mye om barn. Nå får vi mye viktig kunnskap som vil være til nytte samme hva man gjør senere i livet. 

Faget jeg liker best er pedagogikk. Det er veldig interessant, og veldig nyttig. Jeg lærer så mye som jeg får bruk for ellers i livet. Det burde nesten være obligatorisk for alle mennesker. 

Å være i praksis er både morsomt og interessant for meg som student, fordi man klarer å trekke paralleller mellom teori og praksis når man observerer handlingsforløpene og aktivitetene i barnehagen. Det er selvfølgelig slitsomt til tider, men samtidig får man mye energi av det også. Man kan koble litt av og være barn selv.

Jeg valgte denne linja ettersom jeg er interessert i andre språk og kulturer. Interessen ble vekket da jeg var utvekslingsstudent i USA, og jeg tenker det blir bare mer og mer viktig. Jeg vil virkelig anbefale flere å ta dette studiet. Kunnskapen vi får motarbeider det at ondsinnete holdninger skapes i samfunnet og bidrar til en økt internasjonal forståelse.

Vil du utgjøre en forskjell i et barns liv bør du bli barnehagelærer.
 
Oppdatert