Gå til innholdet
Thomas Ohr Bækken
26 år, 3. klasse med fordypning Fysisk fostring
Hjemsted: Kristiansund, Møre og Romsdal

Thomaskatalog?

Jeg synes det er spennende å jobbe med barn. Det er en takknemlig jobb. Jeg hjelper barna, jeg observerer dem, og jeg får alltid en klem om morgenen og når de drar hjem.

Før jeg begynte på DMMH hadde jeg flere andre jobber. Jeg var blant annet vekter i to år, og jeg hadde også jobbet en del i barnehagen. Grunnen til at jeg ville utdanne meg til barnehagelærer er at jeg ønsker å forstå hvorfor vi gjør ting, jeg trenger  vite bakgrunnen at jeg gjør ting. På høgskolen lærer jeg hva som er bra og hva som ikke er så gunstig. 

Det er ikke alltid like lett å være student, utdanningen spenner gjennom mange fagområder, vi skal kunne litt om alt. Noe av det viktigste vi har lært er viktigheten av godt samspill,  og det å jobbe med andre. Samtidig merker jeg hvor mye jeg selv har utviklet meg på studiet, jeg har blitt mer voksen.  

Det som kanskje har overrasket meg mest i studiet er hvor raskt man knytter seg til barn og voksne man møter i praksis. Jeg tenker alltid at jeg skal besøke barna etter å ha vært i praksis. Det som er gøy er at barna husker deg når du møter dem etterpå.

Klassemiljøet er veldig bra. Vi har vært på flere turer i regi av høgskolen, blant annet i Barnas naturverden i Trollheimen. Snart skal vi på snøhuletur. Turene binder oss tett sammen, og alle tør delta i diskusjoner i klassen. 

Jeg har vært med på å starte opp fotballlag blant studentene, og mange av oss låner gymsalen for aktiviteter om kveldene. Idrettslaget vårt arrangerer quizzkvelder og miljøet på skolen er godt.
  
Oppdatert