Gå til innholdet

Hanna Kristin Toven, 2. klasse Bachelor barnehagelærerutdanning med vekt på musikk, drama, kunst og håndverk

"Lærerne er veldig seriøse og flinke. Jeg føler generelt at de bryr seg om oss, studentene på DMMH blir tatt på alvor". 
Hjemsted: Møre og Romsdal, 23 år
 
Før jeg begynte på DMMH hadde jeg studert musikk, kunst og drama. Jeg hadde lyst til å bygge videre på disse fagene og spesialisere meg innen kunstfaglig arbeid med barn.

Linja jeg går på har mye kunst i seg og kunstfagene blir løftet frem. Det er fine overganger mellom fagene vi har på skolen. Vi hadde nylig et arbeidskrav i samfunnsfag der vi løste oppgaven blant annet ved å fremføre en sang og spille et lite drama. Det virker som om lærerne setter pris på at vi bruker kunstfagene i de andre fagene også. 

Med åpningen av et eget bygg for kunstfagene har vi fått mange fine øvingsrom. Det er fint å ha mange rom med piano. I tillegg er det mange andre flotte instrumenter her som en kan øve seg på etter forelesningene, jeg har prøvd ut både trommer og blåseinstrumenter. Snart får vi ta i bruk de nye studioene på ettermiddagstid, det er veldig motiverende å jobbe med musikk når du har noe å se fram til.

Når vi er i praksis får vi brukt teorien vi lærer på høgskolen. Det er gøy å se at det fungerer.  Og motsatt også, om noe ikke fungerer skjønner vi hvorfor, når vi går til fagbøkene, eller får veiledning av praksislæreren. Jeg hadde en kjempegod praksislærer som virkelig så meg og løftet frem det jeg er god på. 

Trondheim er selvsagt den beste studentbyen! Jeg trives veldig godt i klassen min, vi er en veldig sammenspleiset gjeng. Lærerne er dyktige på DMMH. Det er dessuten mye som skjer i denne studiebyen, det er mange tilbud her. Byen er passe stor og har et passe tempo. Studentsamskipnaden i Trondheim har mange tilbud til studentene, jeg har blant annet vært på kurs i tidsplanleggging. 
 

Oppdatert