Gå til innholdet

Flyktningesituasjonen på Lesvos

Øya Lesvos har fått mye omtale i media det siste året pga. den enorme tilstrømningen av flyktninger. Derfor kan kanskje noen av dere kvie seg for å reise dit begrunnet i denne situasjonen.
Gjennom året arrangerer DMMH 3 ulike ukelange seminar på Lesvos. Det har vi gjort i mange år og vi har god kjennskap til forholdene der nede. I september 2015 arrangerte vi et seminar på øya.  Før og under seminaret kom det veldig mange flyktninger. Det at så mange mennesker var på flukt berørte oss selvfølgelig.  

Metochi studiesenters ligger ca. en halv times kjøring fra de strendene flyktningene kommer til. Vi ga deltakerne mulighet til å involvere seg i større eller mindre grad. 

De som ønsket det, kunne bidra når de hadde fri.  Vi opplevde at mye av det vanlige livet på øya var som før, og at grekerne var opptatt av å opprettholde sin virksomhet. De var svært glade for at vi fortsatt ville arrangere seminar der.

Som arrangør av skrivekurset «Fra tanke til tekst - Skriving av fagtekster» har vi holdt oss orientert om hvordan dette påvirker livet på øya nå i vår. Arbeidet med å hjelpe flykninger er mye bedre organisert. Det er satt opp busser som kjører flykningene langs østkyst til øyas hovedstad Mitilini, hvor de registreres og videresendes til fastlandet. Dette til orientering for dere som vurderer å melde dere på skrivekurset.