Gå til innholdet
matbord

Kresen eller matglad - om barns smaksutvikling

Barns kosthold er en kilde til engstelse hos foreldre og uro rundt spisebordet. Mange er fortvilet over at barna har et ensidig kosthold.  
Foreleser: Førsteamanuensis Rolv Lundheim  
 
I dette foredraget skal vi bli bedre kjent med hvordan barns forhold til ulike smaker og konsistenser varierer, og få et innblikk i hvorfor ulike mennesker (voksne som barn) har ulik oppfatning av hva som er god mat.  
 
Ulike smakspreferanser har sitt grunnlag både i medfødte anatomiske og fysiologiske forskjeller og læring. 
   
Det har også vist seg at alder betyr mye for hvor mottakelig et barn er for nye smaker og konsistenser.   

I visse faser av smaksutviklingen vil ukjent mat lett aksepteres, mens det er vanskeligere i andre faser utviklingen.  Det er et mål at dette foredraget skal formidle forståelse for barns smaksutvikling, og at denne forståelsen kan være til hjelp i møte med særspiste barn.    
 
Oppdatert