Gå til innholdet
Lukk

F-K

F - Fadderuka, Festningen musikkfestival, Fosenkaia, Fretex, Frøset gård 
G - Gløshaugen, Granåsen,  Gråkallbanen, Gråkallen
H - Hamam, humor
I - Iskrem, Ilsvikøra og Ilabekken, ISFIT
J - Juba Juba,  Julemarked
K - Kino, kjellerne på Moholt, Knutsen og Ludviksen, Kosmorama, Kristiansten festning og Småbergan, Kunsthallen, Kvilhaugen
Fadderuka
I fadderuka får du mange sjanser til å bli kjent med både din nye studieby og med de nye studiekameratene dine. 

Fadderuka arrangeres av studenter ved de ulike utdanningsinstitusjonene.

Festningen musikkfestival
Festningen er en forholdsvis ny festival som finner sted i parkområdet ved Kristiansten festning. Musikkprofilen er pop, EDM og urban. Den retter seg mot studenter både som publikum og som frivillige. 

Fosenkaia
Fosenkaia ligger på skrå over Trondheim sentralstasjon. Her kan man rusle langs kanalen og se på båtene som ligger fortøyd. Ta middagen på Troll restaurant og fortsett kvelden med konsert på Kafè Skuret. 

Fretex 
Fretex har avdelinger i Fjordgata, på Møllenberg og på Nardo. Her finner du mye kult og mye annet. 

Frøset gård
Frøset gård er et lite gårdsbruk som eies av DMMH. Det ligger ved Leirsjøen, ca 20 minutters gange fra parkeringsplassen på Granåsen. Her foregår det en del undervisning, og hvert år arrangeres det vinterkurs og teaterfestival på Frøset. 

På vinterkurset lærer alle førsteklassestudentene hvordan de kan legge til rette for utelek og snøaktiviteter for barn. Uka avsluttes med at barnehagebarn kommer og boltrer seg i alle installasjonene. 

Om sommeren er det eksamenstid og teaterfestival på Frøset. Da blir barnehagene også invitert mens studentene oppfører selvproduserte stykker rundt omkring i uteområdet rundt gården. 

Hvert år bygger 2. klassingene opp en naturlekeplass på Frøset, som barnehagene i området kan benytte seg av. Det er også kajakker og griller tilgjengelig. 

Gløshaugen
Gløshaugen, eller Gløs, ligger ved Berg/Lerkendal og er hovedsetet for de tekniske fagene på NTNU. Hovedbygget minner litt om Galtvort, og ble bygget for ærverdige NTH, den gangen man flokket til Trondheim for å finne seg en sivilingeniør. 

Granåsen
Granåsen er Trondheims hovedarena for all vinteridrett knyttet til hopp, langrenn og kombinert. Her arrangeres World Cup og det er baner for skiskyting og rulleskianlegg. DMMH ansatte er også kjent for å kose seg med trappetrening de 438 trinnene opp til toppen av hoppbakken. 

Granåsen brukes også som en konsertarena. 

Fra parkeringsplassen på Granåsen er det bare en liten spasertur opp til Frøset gård. 

Gråkallbanen
Gråkallbanen er verdens eneste trikkelinje. Den kjører mellom Lian og St. Olavs gate i Midtbyen. 

Gråkallen
Gråkallen er det nest høyeste punket i Bymarka. Her ligger Skistua, og en skileik og en slalombakke i regi av Trondheim Skiklubb. Øverst på fjellet har Luftforsvaret en stor radarkuppel. 

Hamam
På Trondheim Hamam blir du vasket og skrubbet. Hamam er den tyrkiske/persiske/indiske/arabiske versjonen av et dampbad, og tilbyr en rekke spa-behandlinger. 

Byen har flere spa-anlegg, blant annet på Britannia Hotel og på Solsiden. 

Humor
Trondheim har mange scener der lokale og internasjonale stand-up komikere byr på seg selv. Følg med på hva som skjer blant annet i Olavshallen, Antikvariatet, Trondheim Spektrum og på Samfundet.
 
Iskrem
Softisen på Coop bak DMMH går for å være byens beste. Og rett ved Solsiden ligger Gola, der trønderne gladelig står i kø for å få smake på argentinsk gelato.

Boblevafler med brunostis, vegansk milkshake og belgiske vafler er bare noe av utvalget til Simes Isbar. Simen finner du i Ravnkloa, på Brattøra og på Lade. Og rett som det er popper han opp en med iskremvogna akkurat der du er.

Ilsvikøra og Ilabekken 
Gå langs fjorden fra Pirbadet og utover mot Ilsvikøra. Du kan enten gå langs fjorden, og kanskje ta et bad underveis, eller gå langs den gamle trehusbebyggelsen fra 1700-tallet. 

Du kan gå opp mot Bymarka gjennom Ilabekken, som binder sammen Theisendammen, Baklidammen og Kobberdammen. Langs Ilabekken kan du treffe på både rev, rådyr, oter og Fossekallen. Turstien går fra Ilsvikøra og nesten helt opp til Theisendammen.

ISFIT
Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim er verdens største tematiske studentfestival med over 500 deltakere. Den arrangeres annet hvert år. Studentenes Fredspris deles ut på Isfit. 

Juba Juba
Juba Juba er lillesøsteren til Pstereo-festivalen og fyller årlig festningsområdet med mange aktiviteter og konserter for barn. I likhet med byens øvrige festivaler er det stort behov for studenter som kan jobbe som frivillige. 

Julemarked
Julemarkedet i i Midtbyen har blitt trukket frem av utenlandske medier som et marked det er verdt å besøke. Barneteater, hest og slede, konserter, kunsthåndverk og mat er noe av det som kjennetegner det tradisjonsrike markedet.

Kino
Film er best på kino. De fleste filmene finner du på Prinsen eller Nova, mens også Trondheim filmklubb, Cinemateket og Samfundet har spennende forestillinger. 

Kjellerne på Moholt
Linjeforeningene på Gløshaugen har tradisjon for å samle seg i de ulike kjellerne i studentbyen på Moholt. Her er det nachspiel når Samfundet er stengt. 

Knutsen og Ludvigsen
Kanskje kommer Kongen, eller er det kanskje grevlingen? Uansett så danser vi dumme og deilige foran speilet, og mimrer oss tilbake til barndommen i Knutsen og Ludvigsen-rommet på Rockheim. Juba Juba!

Kosmorama
Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival viser filmer fra hele verden. Her deles også filmbransjens egen filmpris ut, Kanonprisen, som karakteriseres som det nærmeste du kommer Oscar i Norge. 

Kristiansten festning og Småbergan
Kristiansten, eller Festningen, ligger på høyde over Bakklandet. Festningen er fredet. Området rundt kalles Småbergan og er et attraktiv rekreasjonsområde for byens befolkning. Fra festningen har du en flott utsikt over Trondheim, og du kan også besøke cafèen. 

Kunsthallen
Kunsthall Trondheim er den største internasjonale arenaen for samtidskunst i Trondheim og Trøndelagsregionen. Kunsthallen tilbyr et variert offentlig program inkludert formidling for barn og unge, workshops, konserter, performancer, filmvisninger og foredrag.

Kvilhaugen
Spisested/selskapslokale på toppen av Blussuvoldsbakken med egetprodusert øl og en av byens beste utebrusutsikter. 

A-E     L-P     Q-T     U-Å