Gå til innholdet
Lukk

L-P

L - Ladestien, Ladeparken, Ladehammerfestivalen, ladejarlene, Ladekaia, Lager11, Lerkendal, Litteraturhuset
M - Marinen, Makers Faire, Michelin, Minimalen, MiniUKA, Mormors stuer, musèer, Munkholmen
N - Nidar, Nidarosdomen, Nidelva, Norges beste studentby, NTNU, 
O - Olav Tryggvason statuen, Olavsfestdagene, Olavshallen
P - Pedagogstudentene, Pirbadet, Planetariet, Pstereo

Ladestien
Ladestien er en bred tursti som går ca 14. km. langs fjorden fra Korsvika mot Charlottenlund. Her kan du for eksempel stoppe på Sponhuset for byens beste vafler, lete etter sjødyr i Rotvollfjæra eller handle økologisk hos Landhandleren på Camphill Rotvoll, oppsøke det årlige Vikingmarkedet i Djupvika eller kanskje se et band på Ladekaia?

Ladeparken
Ladeparken ble kåret til Norges beste uterom i 2013. Den nyopprettede parken er formet som et sirkus og kalles også Sirkusparken. Den ligger 10-15 minutters gange fra DMMH, mot Lade kirke. 

Ladehammerfestivalen 
Ladehammerfestivalen er en gratisfestival, med eget program for barna på dagtid. På kveldstid spiller lokale band. 

Skulpturen «Ladehammern” (EQUILIBRIO) er et stort monument som ligger ytterst på kanten av Ladehammerplatået. Den tyske kunstneren Rolf Schaffner har laget fire andre EQUILIBRIO-monumenter rundt om i Europa. Sammen danner de et fredskors som symboliserer balanse og samhørighet mellom de ulike folkeslag og jorden vi bor på.

Ladejarlen
Ladejarlene hersket over Lade gård i 5 generasjoner fra sist på 800-tallet. De hadde stor makt og sammen med danskekongen Harald Blåtann var ladejarlen Håkon Sigurdsson i praksis enekonge over Norge. I Korsvikaspillet følger vi Håkon Jarl fra fødsel til et blodig endelikt.

Ladejarlen er også en gastropub/pizzeria i Innherredsveien, med live musikk og quiz noen kvelder. 

Dagens Ladejarl er Rema-Reitan, da Rema har hovedsete på Lade gård. 

Ladekaia
På Østmarkneset, rett ut i sjøen. ligger det prisvinnende serveringsstedet Ladekaia. Ladekaia tilbyr enkel matservering, en samling brettspill, quiz, konserter og byens vakreste utsikt. 

Lager11
Lager11 på Sluppen er et nytt tilbud i Trondheims mattilbud, et steinkast fra Lerkendal studentby. Her finner du streetfood fra mange land. I tillegg arrangerer Lager11 klesbyttemarked, familiesøndager, lårskriverworkshops og festivaler. 

Lerkendal stadion
Lerkendal er storstua til Rosenborg – Norges beste fotballag. Her er det fest, godt anført av supporterklubben Kjernen. 

Litteraturhuset
Litteraturhuset tilbyr smale og brede kulturarrangementer med litteraturen i fokus. Huset ligger i Kulturkvartalet i Kongens gate.

Makers Faire
Makers Faire er en familievennlig festival som hyller skaperglede, kreativitet og oppfinnelser. Er du interessert i tekniske duppedingser er dette festivalen du ikke må gå glipp av.  

Marinen
Marinen er friområdet nedenfor Domkirka. Her er det stor mulighet for å treffe på studenter som soler seg i gressvollene. Det er også hjemmebanen for Pstereofestivalen. 

Michelinstjerner
Credo, Fagn og Speilsalen på Britannia har alle stjerner i Michelinkatalogen, og har vært med på å gi trønderne lyst på annet enn trøndersodd. 

Minimalen
Kortfilmfestivalen satser på unge talenter og korte filmer. 

MiniUka
Hvert år det er UKA arrangerer SIT-barnehagen på Moholt sin egen lille Miniuke. Det er en barnefestival der DMMH-studenter ofte er med og bidrar. 

Mormors Stuer
Kafèen/baren ligger i Enkeltskillingsveita  i Midtbyen. Med studentrabatt og kakebuffèt er Mormors et populært samlingssted for studenter. Stuene ser kanskje ikke helt ut som stua til bestemora di, men hopper du opp en generasjon og drar på besøk til oldemor så begynner det å ligne noe. 

Musèene i Trondheim
Her finner du noe for enhver interesse. 

Musikkhistorie på Ringve, Folkemuseet på Sverresborg, Rockheim på Brattøra, Døvemusèet, Justismusèet med gamle skurker, Nordenfjeldske Kunstsforening, Gråmølna. Og enda mange flere. Google!

Om sommeren kan man kjøpe museumskort og få gratis inngang til alle musèene i Trøndelag. 

Munkholmen
En 10 minutters båttur fra Ravnkloa tar deg til den gamle festningen og klostercella på Munkholmen. Her har du badestrender, cafè og uterestaurant. Hver sommer setter amatørteaterlaget BUL opp en barneforestilling der. 

Munkholmen er også nevn i Viktor Hugos ukjente roman, «Fangene på Munkholmen», som handler om Peder Griffenfeld som satt fengslet der i 18 år. 

Nidar
Trondheim har hatt sin egen sjokoladeproduksjon helt siden 1912, da flaggskipet Nidar ble grunnlagt. Fabrikkutsalget til Nidar ligger et steinkast fra DMMH, her finner du ofte godbiter på tilbud. 

Nidarosdomen

Se Domen

Nidelva 
Nidelva går tvers gjennom Trondheim, og byr både på elvepadling, elvesurfing, ribturer, sightseeingbåter og laksefiske. Ved Leirfossen er det laget et populært friluftsområde og herfra kan man gå ned til sentrum.

Norges beste studentby
Ingen over, ingen ved siden. Studentene i byen har flere ganger kåret Trondheim til Norges beste studentby. Næringslivet, kommunen og utdanningsinstitusjonene samarbeidet godt for å forsvare tittelen.

NTNU
NTNU er Norges største universitet, og har flere campus spredt rundt i byen. 

Olav Tryggvason statuen
Olav Tryggvason regnes som Trondheims grunnlegger. Kongen spilte en viktig rolle i kristningen av Norge. Olav Tryggvason-statuen står nå trygt plasserter på Torvet i Trondheim. Statuen er også verdens største solur. 

Olavsfestdagene
Olavsfestdagene arrangeres i juli/august hvert år, og sentrerer rundt Nidarosdomen. Med både barneaktiviteter, markedsboder, pilegrimsvandring, konserter, gudstjenester og folkemøter søker den å være en arena for refleksjon i skjæringspunktet mellom tro og samfunn. 

Olavshallen
Olavshallen ligger i Midtbyen, og er vertskap til alt fra Trondheim symfoniorkester til platebutikk og Cinemateket. Her får du opera, stand- up og konserter i skjønn forening.

Pedagogstudentene
Pedagogstudentene er en underavdeling av Utdanningsforbundet, og har et lokallag ved DMMH. 

Pirbadet
Badekatedralen Pirbadet har alt fra massasjebad, 10 –metern, idrettsbasseng og utendørsbasseng. 

Planetariet
Norges eneste 3 D Planetarium finner du på Vitensenteret rett ovenfor biblioteket. 

Pstereo-festivalen
Navnet Pstereo er hentet fra byens stoltheter Dum Dum Boys og deres album fra 1990. Festivalen fokuserer på rock, pop og elektronika, og har en uttalt miljøprofil. Etter at det offisielle programmet på Marinen er over, og alle 40-åringen har dratt hjem, arrangeres det klubbkonserter på byens utesteder. 

A-E     F-K     Q-T     U-Å