Gå til innholdet
Lukk

Q-T

Q - Quinoa, quiz
R - Ravnkloa, Reko-ringen, Rosenborg, Rosendal Teater
S - Sit, sjø, skøytebaner, Solsiden, spel, Stiftsgården, Studentersamfundet, Studentparlamentet, Svartlamon, sykkelby
T - Teknologihovedstaden, toppturer, Torvet, Transform Trondheim internasjonale festival, Trondheim Calling, Trondheim filmklubb, Trondheim folkebibliotek, Trondheim kammermusikkfestival, Trondheim Rocks, Trøndelag Teater, Trønderrock, Tyholttårnet
Quinoa 
På Etikken kan du kjøpe quinoa og andre matvarer i løsvekt. Hele vareutvalget har en etisk og miljøvennlig profil.

Quiz
Er du glad i quiz har du mange muligheter i Trondheim. Du trenger ikke å dra lengre enn til Studentkroa på campus, men det er også mange utesteder som tilbyr quiz. 

Ravnkloa
På Ravnkloa nederst i Munkegata kan du kjøpe deg en pose reker i Trondheims ferskeste fiskemarked. 

Herfra går også båten til Munkholmen. Om sommeren kan du ringe i bjella for å fløtmannen til å frakte deg over kanalen til Fosenkaia. Utsikten strekker seg til Fosenalpene den ene vegen og til Nidarosdomen den andre. 

Reko-ringen
Reko-ringen har utdeling flere steder i Trondheim, blant annet bak Ikea. Via Facebook kan du bestille mat direkte fra produsentene.

Rosenborg
Troillongan i svart og i kvitt banker de fleste andre lag på fotballbanen. Å alle ælske RBK og hei og hei og hei åhååååå.

Rosendal Teater
Rosendal teater i Innherredsveien byr på unike teateropplvelser, kafè og bar, konserter og festivaler.  

Sit
Sit er studentsamskipnaden i Trondheim. De kan hjelpe deg med studenthybel, gratis mestringskurs, barnehage, tannlege, helsesykepleier, treningssentre og kantine – de er der for deg. 

Skøytebaner
Du kan stå på skøyter i Midtbyen, på Leangen ishall, på alle byens balløkker og mage av de tilliggende vannene. 

Sjø
Sjø betyr rett og slett "skjønner du?", og er en frase du vil høre nesten hver gang du er i kontakt med en trønder. Må ikke forveksles med læll, som er like mye brukt og tilsvarer "allikevel". 

Solsiden 
Solsiden er bygd på restene av gamle Trondheim Mekaniske Verksted ved kanalen, og har beholdt det røffe eksteriøret. Området heter egentlig Nedre Elvehavn, men kalles Solsiden, i håp om at navnet forplikter. Her ligger restaurantene på rekke og rad, med varmelamper slik at trøndersommeren kan nytes til fulle. 

Spel
Alle byer, bygder og tettsteder med respekt for seg selv har selvsagt sitt eget spel. Det er mange av dem i Trøndelag, storebror er selvsagt Spelet om Heilag Olav på Stiklestad. Her i byen har vi vår egen variant, Slaget på Testiklestad. Mens Korsvikaspillet Håkon og Kark byr på vikingkamp, ladejarler, vakkert tonesatt av Frode Fjellheim som også har komponert åpningslåten til Frost.

Stiftsgården
Stiftsgården i Munkegata er en av Nordens største trebygninger, og bolig for kongefamilien når de besøker Trondheim. 

Studentersamfundet
Studentersamfundet, eller Samfundet, er det store røde huset ved Elgeseter bru. Her har studentene samlet seg i snart 100 år. Samfundet drives av over 20 forskjellige gjenger, som har ansvar for alt fra debattmøter til matlaging, ølservering, bookinger, teater, foto, lyd osv. Hver høst er det opptaksprøve til gjengene, som har egne lokaler på huset. På Samfundet samles studenter fra alle utdanningsinstitusjonene i Trondheim. 
Annethvert år arrangerer Samfundet UKA, verdens lengste uke, for å få inn midler til vedlikehold. Et av høydepunktene under UKA er revyen med skuespillere fra Studentesamfundets Interne Teater. 

Samfundet er også hjem for Strindens Promenade orchester, som i sjakettjakker og rutete bukser er kjent for å dukke opp på passende og upassende steder. Det 12 stk store orchesteret har for øvrig verdensrekord i å fremføre Stars and Stripes (50.6 sek, i motsetning til de sedvanlige 3.50 00), som de gjør på alle Festmøter i Samfundet.  

Studentparlamentet
Studentparlamentet ved DMMH består av representanter fra alle klassene ved Høyskolen. De arbeider for å bedre studentens vilkår. 

Svartlamon
Svartlamon er Trondheims alternative bydel. Her er et rikt kulturliv med konsertlokaler, spisesteder, gratisbutikk, gjenbrukssenter og barnehage.  Området er regulert til et byøkologisk forsøksområde og har en rekke ulike boligformer.

Med ujevne mellomrom arrangeres kultur- og rockefestivalen Eat the Rich på Svartlamon. Festivalen er gratis, og her får du se lokal band som også gjerne opptrer på Uffa. 

Sykkelby
Trondheim kommune har lagt opp til en nullvekst i bilkjøring. Det er derfor et stort fokus på sykkelveger i byen, og det er mange bysykler plassert rundt om kring i sentrum og i bydelene.

På Bakklandet finner du verdens første sykkelheis, Trampe, som går fra Bybrua og opp mot Festningen. Se etter alle turistene som faller av, og så er du der. 
 
Teknologihovedstad
Trondheim kalles Norges svar på Silicon Valley, og har med utspring i NTNU et svært sterkt teknomiljø. Over 700 teknologiselskaper har base i byen. 

Toppturer
Den høyeste toppen i Trondheim er Storheia i Bymarka. Med sine 565 meter gir den en flott utsikt over Trondheim og omegn. Andre populære topper er Våttakammen og Geitfjellet. 

Trondhjems turistforening har mange forslag til små og større turer, og arrangerer også Topp 7, Trondheims råeste tur, som gjennom 30 km tar deg til 7 topper i Bymarka. 

Torvet
På Torvet midt i byen finner du Olav Tryggvason statuen, konserter, uteservering, martna, julemarked og bondens marked.

Transform, Trondheim internasjonale festival
Med konserter, seminarer og samtaler søker world music festivalen å bygge broer mellom ulike kulturer. 

Transit
Brukte møbler for en billig penge. Transit finner du i sentrum. Her kan du få reparert ting, eller finne en brukt skatt. Butikken tar også i mot donasjoner av gamle ting. Ved studiestart stiller Transit med stort salgstelt på Moholt studentby. 

Trondheim Calling
Trondheim Calling er en bransjefestival, med seminarer, workshops og konserter med band som er up and coming. 

Trondheim filmklubb
Filmklubben er landets eldste filmklubb. Forestillingene vises på Cinemateket. Trondheim har også en egen barnefilmklubb. 

Trondheim kammermusikkfestival
I tillegg til kammermusikk i alle former og fasonger satser festivalen på å kombinere kunstarter, som litteratur og musikk, dans og musikk, gastronomi og musikk og visuell kunst og musikk. Festivalen har vokst seg til å være en av de viktigste kammermusikkfestivalene i verden. Er du en av de heldige får du oppleve en konsert i din egen stue. 

Trondheim Rocks 
Trondheims mest rocka festival, godt plassert på E.C. Dahlstomta nær DMMH. Trondheims mest rocka festival. 

Trøndelag Teater
Trøndelag Teater er det eldste teaterhuset i Norden som har vært i kontinuerlig drift. Teateret har 5 scener og et variert repertoar. 

Trønderrock
Trøndelag har alltid hatt et sterkt musikkmiljø og trønderrocken favner navn som Tre små kinesere, Motorpsycho, Dum Dum Boys, John Doe, Stage Dolls, Gåte, TNT, John Doe, Rotmo, Cadillac, Spidergawd, The Kids, Tysland, Cora Sandel, og studentklassikeren DDE.  

Men intet øye er tørt når selveste Gudfaren av Trønderrock, Åge Aleksandersen, stemmer i med nasjonalsangen Trondheimsnatt. Da kommer lighterne frem i takt med stjerna som skin over Trondhjem i natt…

Åge er som flere andre trønderrockere representert i Rocheim Hall of Fame. 

Tyholttårnet 
Tyholttårnet har Norges eneste roterende restaurant. På toppen av det 120 meter høye radio-tårnet kan du spise pizzabuffet på Egon, mens verden snurrer rundt deg. Tårnet ligger ved NRK på (denne får du ingen poeng for å gjette… ) Tyholt. 

A-E     F-K     L-P     U-Å