Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Nedsatt funksjonsevne

Studenter med nedsatt funksjonsevne (syn, hørsel, kognisjon mm.) bør ta kontakt med studieveileder umiddelbart etter opptak for samtale om tilrettelegging. 

Hørsel

Studenthåndbok
DiHU - Døve i Høyere utdanning har laget en praktisk studenthåndbok som inneholder informasjon om rettigheter og generelle tips. Denne kan finne på deres nettsider. 

Tolketjeneste
I samarbeid med NAV kan det tilbys tolking av undervisningsøkter. For å organisere dette er man avhengig av god kommunikasjon med studenten, og at informasjonen gis i god tid før studiestart. Det er derfor anbefalt at studenter med hørselsproblemer tar kontakt så tidlig som mulig før oppstart på studiene ved DMMH. 

Teleslynge
Det eksisterer egen mikser, trådløs sender og mikrofon i en del undervisningsrom ved DMMH. Det er også mulig å tilrettelegge for hørselshemmede i nesten alle undervisningsrom, også de mindre rommene som ikke har fastmontert utstyr for stemmeforsterkning. I samarbeid med Hjelpemiddelsentralen kan man også tilpasse og legge til rette for studenter som trenger ytterligere tilrettelegging. 

Syn

Informasjon kommer. 

Lydbøker
Du kan søke om å få låne lydbøker via Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek. Her finnes en del av pensumbøkene for barnehagelærerutdanning, og blinde og sterkt svaksynte studenter har rett til å få produsert litteraturen de trenger til sitt studium. Du kan lese mer om dette på NLB sine nettsider.  
Applikasjoner

Hjelpemidler


Annen informasjon