Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Årets Fadderuke

- Bli med på Fadderuka, her møter du folk som bryr seg, oppfordrer  Bjørn Anders Grongstad Nubdal og Morten Hjelde fra Fadderstyret.

De håper at så mange som mulig tar del i bli-kjent aktivitetene som i stor grad finner sted på campus.

  - Vi har prøvd å legge opp til tema som alle kan delta på uten at de skal ut og kjøpe Darth Vader kostyme, forteller Faddersjef Nubdal. De vil gjøre det enkelt for alle å bli med. Det er heller ikke sånn at det blir alkohol på alle arrangementene.

Morten Hjelde og Bjørn Anders Grongstad Nubdal oppfordrer alle nye DMMH-studenter til å delta på Fadderuka.
Morten Hjelde og Bjørn Anders Grongstad Nubdal oppfordrer alle nye DMMH-studenter til å delta på Fadderuka.

- Fadderuka blir todelt i år. Den første uka har Fadderstyret ansvar for, mens den andre uka er det de ulike studentforeningene som skal vise hva de holder på med.

Foreningslivet har gitt meg så sinnsykt mye, det har gjort studietiden min.

- Fadderuka ufarliggjør oppstarten, sier de engasjerte fadderne.

- Det er en lavere terskel for å få bli kjent, en har en arena der alle stiller likt, med de samme premissene. Derfor er det veldig viktig å delta på den.

- Det er viktig å møte noen som bryr seg, fortsetter Hjelde.

- Noen som har lyst til at du skal ha det bra. Vi ønsker å skape en så god start som mulig for de nye studentene, og har jobbet mye med de ulike studentforeningene for å øke aktivitetstilbudet ved høgskolen. Vi håper at de nye studentene får det like artig her som vi har hatt det. Foreningslivet har gitt meg så sinnsykt mye, det har gjort studietiden min.

Nubdal er enig.

- Det er å viktig å være med for å skape et samhold allerede fra starten av. Det gr en stabil start på det sosiale livet, og det er så viktig å ha noen å være med, også utenfor studiegruppene.

Program for fadderuka ved campus i Trondheim

  • Etter immatrikulering 14. august deles de nye studentene inn i faddergrupper, og vi arrangerer grilling og bli kjent-aktiviteter i parken. De som ønsker det kan bli med Fadderstyret på en campusomvisning. 
  • 15. august arrangeres Tullballturnering – eller volleyballturnering. Dette er volleyball med rare regler. Tema er sporty/raske shades og trening.
  • 16. august blir det rebusløp på campus, med tema Fargefest. Faddergrupper møter opp kledd i hver sin farge
  • 17. august inviteres Fadderstyret til Talentløst show og grilling. Her er det om å gjøre å vise minst mulig talent, rett og slett være dårlig. Tema grillfest. 
  •  18. august er det beerpongturnering med temaet: - Obs – jeg kom til feil temafest/Anything but the cup. Så ta med noe å å drikke av – men ikke en kopp!
  • 19. august åpner Fadderene hyblene sine og inviterer til leilighet til leilighet. På kvelden blir det togaparty på campus.
  • 20. august blir en rolig aktivitetsdag på Festningen eller i parken. Tema er hatt og her kan du spille, fotball, kubb og andre sommeraktiviteter.

Fadderknuter

Den neste uka blir det aktiviteter på kveldstid i regi av studentforeningene. Nytt av året er av denne tirsdagen arrangeres det rebusløp på DMH for de nye deltidsstudentene.

- Vi kårer også beste Faddergruppe, foreller Nubdal.

- De scorer poeng på de ulike konkurransene. Vi lanserer også Fadderknuter, her får de poeng for å gjøre ulike oppgaver som for eksempel å snikfotografere Fadderstyret, oppsøke steder i byen eller å spise lunsj sammen i Faddergruppa.

Fadderuka i Kristiansund er i regi av studentforeningen Æstudent. Her er det oppstart 16. august og første punkt er Trafikklys-tema. Undervisningen til DMMH-studentene starter uka etter men de er velkomne til å delta på FadderukÆ2023, som er det offisielle navnet.
Publisert: 30.06.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter