Gå til innholdet

Avslutningsseremoni i Glassgården

- Denne dagen er en viktig del av livshistorien din, sa rektor Hans-Jørgen Leksen i talen til vårens avgangskull. 
- Nå skal du sparke fra, fortsatte Leksen, men du står på en hard pakke, en grunnvoll fullspekket av kunnskap og ferdigheter, som du har fått dokumentert gjennom et vitnemål. Førskolelærerutdanningen gir deg en plattform, den gjør deg mer modig og gir deg kunnskap om mennesker og samfunnet.

hjnett

Rektor legger til at det er bare en liten del av det de skal lære som de har lært på DMMH. Noen har kanskje 40 - 50 år i arbeidslivet foran seg. 

- Å føle litt utrygghet når man skal ut i arbeidslivet er et sunnhetstegn, fortsetter rektor. - Da har du forstått noe viktig, du får  ny kunnskap gjennom erfaring, kurs og videreutdanninger. 

Med tre gule roser, symbolet for tro, håp og kjærlighet, ønsket han alle lykke til med alt som venter de nyutdannede førskolelærerne.

mortennett
Leder av Studentrådet, Morten Telle, oppfordret kullingene sine til å tenke på hva slags leder de vil være. Som pedagogisk leder får man mange utfordringer å ta stilling til.  

Norske barnehager tilbyr mye mer enn bare oppbevaring, og Telle ønsker at flere enn foreldrene ser hvor stor innvirkning en god barnehage har på barns hverdag. - Ta del i debatten, i samfunnet og politikken, oppfordret han. Han tipset også førskolelærerne om å melde seg som praksislærere. - Det er viktig for studentene, og en god måte for dere å holde dere faglig oppdatert på. 

morten
Klasse 3 E opptrådte med sang og ble akkompagnert av Morten Sæther og Jan Ketil Torgersen.


arnhilddag
Dronning Mauds stipend ble tildelt Arnhild Heggemsli Harstad og Dag Arnesen Gjertsen, for sin innsats gjennom studiet og i studentmiljøet.

hannef
Hanne Bæverfjord spilte til allsangen.

sangnettsang2nett
vitnemålnettvitnemål2nett
allenettflereallenett
Oppdatert