Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Boklansering på DMMH

"Boka om kunst og håndverk i barnehagen" har blitt til den boka forfatterne har savnet. 
- Det fantes ikke noe slikt, derfor skrev vi den selv - forteller Nina Scott Frisch fra DMMH. Hun er redaktør for boken sammen med Jørgen Moe (DMMH) og Mari-Ann Letnes (NTNU). En viktig bidragsyter til boka har også vært Vigdis Dagsdatter Øien (DMMH).

Sammen med forlagsredaktør Laila Brantenberg, Moe og Øien presenterte hun boka for andre lærere på DMMH. 

I.	Fortid og nåtid - for å skape i morgen  II.	Barns møter med materialer, redskaper og teknikker III.	Tegning, form, farge i egne skapende prosesser
Nina Scott Frisch, Vigdis Dagsdatter Øien, Laila Brantenberg (Universitetsforlaget) og Jørgen Moe har, (sammen med Mari-Ann Letnes som ikke er tilstede på bildet), skapt et praktverk med stor vekt på bilder og relevans for barnehagefeltet.

Boka er en grunnbok for kunnskapsområdet kunst, kultur og kreativitet i barnehagelærerutdanningen Den presenterer ulike relevante teorier om barns visuelle uttrykk, lek med materialer, skapende læreprosesser, samt møter med kunst og en visuell formkultur.

Boka ble utgitt i fjor høst og har blant annet vært hovedbok i Pedagogisk bokklubb. Det betyr at over 600 barnehager allerede har tilgang til boka. Den er også skrevet med tanke på studenter på barnehagelærerutdanningen. 

Den består av delene: 
I. Fortid og nåtid - for å skape i morgen 
II. Barns møter med materialer, redskaper og teknikker
III. Tegning, form, farge i egne skapende prosesser
kakebok

Boka om kunst og håndverk i barnehagen (2018)
(Frisch, Letnes, Moe red.)
Universitetsforlaget

Publisert: 04.04.2019
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter