Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Det myldrer av liv på DMMH

Det er en vakker, solfylt høstdag på DMMH. Flagg og banner vaier i vinden og trærne i parken er pyntet med fargerike bånd. Barnehagebarn ankommer høgskolen i vogner og busser og det myldrer av liv både ute og inne. Det er duket for høstens vakreste eventyr, nemlig DMMHs barnekulturfestival.

Velkommen!

Ved toppen av alleen sitter to blide studenter og spiller trommer og xylofon. De er egentlig parkeringsvakter, kan de fortelle, men tok med seg noen rytmeinstrumenter for å skape stemning for de som ankommer DMMH. Litt lenger ned møter vi velkomstkomiteen. De ønsker alle barnehagebarn velkommen og bistår med informasjon om hva som foregår hvor på området.

barnekulturfestival011 barnekulturfestival00

Revene lurer i buskene

I parken på baksida av Astrid Vatnes hus rasler det i løvet, mystiske lyder fyller parken, bålene knitrer og rever lurer i buskene. Her er det muligheter for å utfolde i lek med vann i plaskedammene, med vannkanner, bøtter og vannrør, eller man kan svinge seg i huskene som henger fra de store trærne. Her kan man boltre seg i store løvhauger, teste ut de mange aktivitetene som studentene har laget i stand, eller man kan ta en hvil i lavvoen som er godt lagt til rette for en liten pust i bakken med stjernehimmel og myke kosedyr.

barnekulturfestival01-2 barnekulturfestival04
barnekulturfestival09 barnekulturfestival15

Fargebyen

På gårdsplassen finner vi Fargebyen som har hus og kjøretøy i alle farger, alt bygd opp av papp. Den ene bilen har til og med frontlykter som lyser. Lommelykter kan en av lærerne ved DMMH avsløre. Hun forteller videre at husene og bilene er bygd opp av gjenbrukspapp og at bærekraft har vært et viktig fokus i prosjektet med å skape denne flotte Fargebyen. Også her myldret det av barnehagebarn og rytmeinstrumenter i form av melkekartonger malt i flotte farger og fylt med forskjellig raslende innhold var veldig populært.

barnekulturfestival013 barnekulturfestival05

barnekulturfestival06 barnekulturfestival014

Som fisken i vannet

Innendørs er det også full aktivitet. Her ligger blant annet Atlantis, et område utsmykket i blått i blått med aktiviteter der tema er havet og de som lever der. Her kan barna oppleve sansebrua med flotte fargerike havhester, fisker og blekkspruter, de kunne prøve fiskelykken i en dam fylt med magnetiske fisker og gule badeender i ull, de kan leke med maneter i papir eller teste ut de velfylte sandkassene.

barnekulturfestival16 barnekulturfestival02

Sang og musikk

Magiske toner kommer smygende fra forskjellige kanter, og så lyder en sang som noen tydeligvis kjenner fra før og plutselig er gårdsplassen fylt av barn som synger og danser jubileumssangen vår sammen med studentene. Stort engasjement og god stemning!

barnekulturfestival010 barnekulturfestival08

barnekulturfestival17 barnekulturfestival012

Takk for i dag!

Tusen takk til alle flotte studenter og ansatte ved DMMH som gjør en kjempejobb med å forberede og lage i stand til denne dagen. Og takk for besøket til alle små og store fra barnehagene rundt omkring i Trondheim, og velkommen tilbake!
Publisert: 05.10.2023 13:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter