Facebook
Gå til innholdet
Lukk

DMMHs egen Marit Heldal ble årets barnehageinspirator 2023

«Hæ!!? Er det sant???» Slik reagerte Marit Heldal da hun på telefon fikk meldingen om at hun var kåret til Årets barnehageinspirator 2023.
DMMHs egen Marit Heldal ble årets barnehageinspirator 2023
Deretter gikk hun og smilte resten av uka. Mandag kveld mottok hun prisen under landsmøtet til PBL (Private Barnehagers Landsforbund).
Prisen deles ut til en foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger, som gjør en spesiell innsats for å skape engasjerte studenter som er stolte av sitt yrkesvalg.

Med prisen Årets barnehageinspirator ønsker PBL (Private Barnehagers Landsforbund) å sette søkelyset på barnehagelærerutdanningenes betydning for kvaliteten i barnehagesektoren.

Det er barnehagelærerstudenter over hele landet som foreslår kandidater til prisen. I år kom det inn 187 forslag på 86 ulike kandidater.
Årets vinner er Marit Heldal, førstelektor i pedagogikk ved Dronning Mauds Minne høgskole for barnehagelærerutdanning i Trondheim.

Anerkjennelse fra studentene

Etter å ha måttet holde tett om kåringen i nesten to uker, mottok 52-åringen mandag kveld prisen til applaus fra nærmere 300 deltakere under middagen i forbindelse med landsmøtet til PBL.

– Anerkjennelsen fra studentene betyr enormt mye fordi det betyr at jeg gjør en god jobb. Det er studentene som er det viktigste ved høgskolen, og det ligger i min stilling å bidra til deres læring og danningsprosess mot yrket. Jeg går på jobb hver dag med tanke på at jeg skal være der for studentene – både i undervisningen, i veiledningssituasjoner og i de uformelle møtene i gangen eller i kantina. Jeg tror prisen kan bidra til å forsterke det jeg kjenner av ansvar for å gjøre en god jobb, sier Marit Heldal.

Engasjement og profesjonsstolthet

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Heldal oppleves som «en engasjert foreleser, som med sitt gode humør, sin tydelighet og sitt engasjement bidrar til å utdanne barnehagelærere med profesjonsstolthet.»
I flere av studentenes forslag kommer det frem at Heldal er en foreleser som tør å gå mot strømmen, som legger opp til gode diskusjoner og som er flink til å knytte teori til praksis.
Deretter påpeker juryen det beundringsverdige engasjementet prisvinneren har vist ved sitt bidrag til etablering, drift og faglig veiledning av ansatte i en naturbarnehage i en flyktningleir på den greske øya Lesbos.

Ellevte kåring

Det er PBL som står bak prisen Årets barnehageinspirator. I år deles den ut for ellevte gang.
Juryen har i år bestått av Eirik Husby (styreleder i PBL), Kari Pape (pedagog, foredragsholder og fagutvikler i Læringsverkstedet) og Lars Strande Syrrist (leder for Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet).

Tidligere vinnere:

  • 2021: Jostein Paulgård Østmoen, Universitetet i Sørøst-Norge
  • 2019 – Anna Rigmor Moxnes, Universitetet i Sørøst-Norge
  • 2017 – Jan Ingar Båtvik, Høgskolen i Østfold
  • 2015 – Marit Granholt, Høgskolen i Oslo og Akershus
  • 2014 – Dag Østvold Tangen, Høgskolen i Hedmark
  • 2013 – Margareth Sandvik, Høgskolen i Oslo og Akershus
  • 2012 – Liv Ingrid Fjellanger, Høgskolen Stord/Haugesund
  • 2011 – Brit Norbrønd, Høgskolen i Oslo
  • 2010 – Ingrid Groseth, Høgskolen i Hedmark
  • 2009 – Sonja Kibsgaard, Dronning Mauds Minne Høgskole
Publisert: 09.05.2023 10:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter