Facebook
Gå til innholdet
Lukk

EVAKUER BARNA FRA MORIA NÅ!

DMMH i Trondheim gir full støtte til oppropet om å evakuere barna fra flyktningeleiren Moria på Lesbos.

«Nyfødte sover i sommertelt. Køene for å få mat, vasket seg og gått på do er timelange. Mangelen på helsehjelp er akutt. Skoletilbud fraværende. Barn ned i toårsalderen driver selvskading, mange vurderer selvmord. Babyer har dødd av dehydrering. Dette kan ikke fortsette!» skriver barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk om situasjonen for barna i flyktningeleiren på Lesbos.

Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning i Trondheim gir full støtte til oppropet om å evakuere barna fra flyktningeleiren Moria på Lesbos.

Flere av høgskolens personale og studenter har i mange år vært involvert i arbeid med flyktninger og vanskeligstilte barn ute og hjemme. Ildsjeler blant tilsatte og studenter har hjulpet til med å bygge opp barnehagen Mikros Dounias i flyktningeleiren Pikpa på Lesbos gjennom konkret arbeid på stedet, og mange har samlet inn penger gjennom støttegruppen «Gjengen i ryggen». I Mikros Dounias prøver dyktige lokale tilsatte å ivareta behovene til noen av barna som har vært i Moria før de kom til Pikpa gjennom å møte dem – og deres familier – med respekt og verdighet. De er således godt kjent med forholdene i Moria. I Mikros Dounias møter flyktningebarna lokale greske barn slik at man gjennom lek og læring kan bygge broer av vennskap og forståelse.

DMMHs visjon er «til barns beste». Forholdene i Moria er under all menneskelig verdighet, og barna må nå evakueres fra Moria-leiren.

Det viktigste i situasjonen er å gi barna trygghet. Barn lider kanskje aller mest under forhold som er skadelige for omsorgspersonene. Dette bør være til ettertanke, - også når det gjelder norsk flyktningepolitikk.

evakuerbarna

Publisert: 13.01.2020
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter