Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Grunnsteinen lagt for Campus Kristiansund

Statsminister Jonas Gahr Støre la ned grunnsteinen for det nye undervisningsbygget. 

I januar 2024 flytter DMMH inn i nye lokaler på Campus Kristiansund.

Campuset driftes av Fylkeskommunen i Møre og Romsdal, men eies av private aktører. Campus Kristiansund er et samarbeid mellom Høgskolen i Molde, Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune.
Det skal være et felles lokalt/regionalt kunnskapsmiljøer for utdanning, forskning og innovasjon, der utdanninger og kompetansemiljø er basert på regionale styrker og virksomheter.
Campus Kristiania skal være et felles lokalt/regionalt kunnskapsmiljøer for utdanning, forskning og innovasjon, der utdanninger og kompetansemiljø er basert på regionale styrker og virksomheter.

Sammen med Høgskulen i Molde flytter DMMH fra Høgskulesenteret i Kristiansund som har huset barnehagelærerutdanningen de siste 4 årene. Med oss får vi flere nye naboer og studietilbud fra ulike utdanningsinstitusjoner, i tillegg til en del private og offentlige kontorer.

Miljøprofil

Det har vært lagt vekt på å finnee bærekraftige løsninger i det nye bygget. Til sammen rommer det 17 000 kvm med kontor, nærings- og undervisningslokaler. Nedleggelsen av grunnsteinen ble markert med en større seremoni, der bla.  lokale politikere og representanter fra utdanningsinstitusjonene, entreprenørselskapet og presse deltok i tillegg til Statsministeren. Nedleggelsen av grunnsteinen ble markert med en større seremoni, der bla. lokale politikere og representanter fra utdanningsinstitusjonene, entreprenørselskapet og presse deltok i tillegg til Statsministeren.

Etter å ha lagt ned grunnsteinen tok Gahr Støre seg tid til å besøke flere av utdanningene, klasse 3 K Kristiansund, som jobbet med et tverrfaglig kunstnerisk arbeidskrav. 

Selve grunnsteinen består av bilder av de 17 bærekraftsmålene, malt og brent av elever ved Allanengen skole i Kristiansund. Bildene var satt sammen i en kassett, til en grunnstein på  1x 2 meter, og skal stå sentralt i lobbyen i Campus Kristiansund.
Publisert: 13.02.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter