Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Helsesykepleier på campus

Monica Brun Løkkeberg har blitt godt kjent med studentmassen på DMMH.

Booking av timeavtale

- Annenhver fredag legges det ut nye timer for samtaletilbud hos helsesykepleier. De går fort unna, det lønner seg å  være tidlig ute hvis en vil ha time på campus, sier helsesykepleieren. Hun forteller at timene er åpne for alle studenter i Trondheim, ofte ønsker noen å dra til en annen campus enn sitt eget studiested.

- Vi har tilbud om helsesykepleier på Dragvold, Gløshaugen, Kalvskinnet, BI og Dmmh, sier hun. Studentene ved DMMH har etterlyst flere timer på campus, så hvis etterspørselen fortsetter å øke vil de prøve å være her to dager i uka i stedet for en.

Helsestasjon for seksuell helse

Helsesykepleier er på rom 225 hver onsdag mellom kl. 09.00 - 15.00. Tilbudet er todelt.

- Før lunsj har jeg samtaler om psykisk helse. Det er mye ensomhet blant studenter, og mange samtaler dreier seg om relasjoner, fortsetter Løkkeberg. - Hvordan bygger man for eksempel relasjoner på et nytt sted. Hvis du har krangla med kjæresten eller venninna di er det ofte bra å snakke med noen utenforstående. Da slutter historien i dette rommet, det kommer ikke videre.

Helsesykepleier har selvsagt taushetsplikt. Ikke alle samtaler blir journalført, kun de som omhandler helsehjelp.

- Mange er plaget med stress og for lite tid, så det snakker vi en del om. Sit arrangerer også gratis kurs som går dypere inn i disse problemene. Et av de nyere kursene, Body Project, handler om kroppspress, og kan vise til svært gode resultater fra andre steder det har blitt tatt i bruk.

- Veldig mange av de jeg snakker med er misfornøyde med kroppen sin. Her jobber vi sammen for å få et godt kroppsbilde. Andre ting studentene ønsker å snakke om og som vi også tilbyr gratis kurs i handler om eksamensangst og presentasjonsteknikk. Noen av disse kursene tilbys på DMMHs campus, men akkurat som timene kan man velge hvilket campus man ønsker å oppsøke, sier Løkkeberg.

Styrking av samtaletilbudet


Etter ønske fra studentene vil Sit tilby flere samtaletimer på DMMH. Rådgiver Øyvind Kolbu Rognstad blir snart å treffe på campus. 

Helsesykepleier Monica Brun Løkkeberg oppfordrer alle DMMHs studenter til å ta kontakt
Helsesykepleier Monica Brun Løkkeberg oppfordrer alle DMMHs studenter til å ta kontakt for å snakke om små eller store bekymringer..

Publisert: 11.04.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter