Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Historisk i Kristiansund

Tirsdag 30. mai var en historisk dag for DMMH. Da kunne vi med stolthet feire uteksamineringen av DMMH Kristiansunds første kull med barnehagelærere.
Historisk i Kristiansund
Begivenheten ble feiret i restauranten Bryggekantens flotte festlokale i sentrum av Kristiansund. Ordfører i Kristiansund, Kjell Nergaard, var til stede og holdt tale der han varmt gratulerte de nyutdannede barnehagelærerne. Han takket også DMMH for satsningen i Kristiansund.

Allsang, akkompagnert av Hanne Bæverfjord og flere taler stod på programmet. Rektor ved DMMH, Else Berit Skagen, minnet studentene om betydningen av de tre gule rosene som stod på talerstolen da de startet barnehagelærerutdanningen for fire år siden og som også stod på talerstolen denne dagen. Rosene står for tro, håp og kjærlighet, verdier som er viktige og gode å ha med på veien videre, uavhengig av tro eller livssyn. Studieprogramleder Maria Selmer-Olsen, som har fulgt studentene gjennom disse fire årene, holdt også en vakker tale der hun gratulerte og ønsket lykke til, før hun og rektor delte ut en liten gave og hilsen til de ferske bunads- og festkledde barnehagelærerne.

kristiansund-01 kristiansund-03

Den lokale artisten og The Voice-deltakeren Stian Åkvik stod for det kunstneriske innslag, der han blant annet fremførte Bring him home, fra musikalen Les Miserables.

Flere av DMMHs ansatte som har undervist klassen gjennom disse fire årene var også til stede, deriblant Sølvi-Ann Fætten som hadde skrevet en sang for anledningen, samt Per Tore Granrusten som deltok digitalt med hilsen og gratulasjoner.

Høytideligheten ble avsluttet på tradisjonelt vis, på samme måte som alle eksamensfester avsluttes ved DMMH, med fellessangen Gud signe vårt dyre fedreland. Videre ble det servert en nydelig lunsj til alle de deltakende.

DMMH ønsker våre aller første barnehagelærere i Kristiansund lykke til videre og gleder oss til å fortsette å utdanne barnehagelærere i denne regionen både ved dagens Høgskolesenter og på det nye høgskolesenteret i Kristiansund sentrum, når det tas i bruk i 2024.

kristiansund-05 kristiansund-04

Sang til avslutningsfesten 30. mai 2023

Melodi: Så reiste vi til Kristiansund
Tekst: Sølvi Ann Fætten

Det startet først
med kunnskapstørst
en profesjonsutdanning er bra!
Men bli student
blir satt på vent,
om man må flytte hjemmefra.
Nei, hvorfor dra fra Kristiansund
foruten grunn,
fra Kristiansund?
Nei, hvorfor dra fra Kristiansund
foruten grunn,
fra Kristiansund?

Men så en dag
kom BLULED-fag
med bil og båt fra DMMH,
og HIKSU ble
et samlingssted
der første kull er utdannet nå.
På Dronning Maud i Kristiansund,
så fint, i grunn
i Kristiansund
På Dronning Maud i Kristiansund,
så fint, i grunn
i Kristiansund

I tjuetre -
nå skal det skje:
nå skal de feires med salutt!
En læringssti
er nå forbi,
nå er studenttilværelsen slutt:
Nå feirer vi i Kristiansund
så god en grunn
i Kristiansund
Nå feirer vi i Kristiansund
så god en grunn
i Kristiansund.Publisert: 30.05.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter