Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Immatrikulering 2017

- Ta vare på hverandre, var oppfordringen som gikk igjen til de nye barnehagestudentene i Trondheim.
Rektor Hans-Jørgen Leksen var stolt over å kunne ønske så mange nye studenter velkommen til høgskolen.

hjfr
- Velkommen, dere har gjort et godt valg, gratulerte rektor Hans -Jørgen Leksen de nye studentene på DMMH under årets immatrikulering.

- Dere må gjøre en innsats med studiene, dere skal jobbe hardt fremover, men dere vil også få tid til å gjøre andre ting. Engasjer dere i studentpolitikk, foreninger, og Samfundet oppfordret han. 

- Det er mye som skal falle på plass for dere nå, nye studier, kanskje ny bolig og ny by, noen av dere er sikkert trygge og sikre på at dette er rett studie for dere, mens andre sitter her med en klump i magen. Det er helt normalt, og det kommer til å gå bra, lover han. - Følg hjertet og fornuften deres. Vi skal gjøre vårt beste for at dere skal ha lyst til å studere og lyst til å jobbe med barn.  

Leksen viste til at grunnskolelærerutdanningen har blitt 5-årig. Foreløpig er barnehagelærerutdanningen 3-årig, men DMMH tilbyr fra i år 4 mastergrader for de som vil ta et lengre utdanningsløp. - Å studere ved DMMH gir mange muligheter. 

- Dere har kommet til landets beste barnehagelærerutdanning, fastslår Trondheims ordfører Rita Ottervik. - DMMH og kommunen har et nært samarbeid gjennom praksisplasser og etter- og videreutdanninger. Trondheim er en kommune i vekst og vi er avhengig av barnehagelærere fra DMMH som kommer med nye idéer og tanker inn i våre barnehager.  

rita
- Trondheim har et veldig godt rykte som studieby, sier ordfører Rita Ottervik.

- Bli kjent med byen og hva Trondheim har å tilby. Alle kan finne noe de kan trives med her. Ta vare på hverandre og se etter om noen er utenfor fellesskapet. Engasjer dere og ikke bare sitt i klasserommet, slik får dere minner for livet og blir et bedre menneske.

Leder av Studentparlamentet Stian Sletten Kåsa hilste de nye studentene velkommen. - Dere kommer til å lære mye nytt. Det er nye vennskap, dere kommer til å lære hvordan en barnehage fungerer, men noe av det viktigste er kanskje at du kommer til å lære hvordan du selv tenker.  Du kommer til å møte de som er uenig med deg, og noen ganger kommer du til å være uenig med deg selv også. Spør og diskuter med hverandre, råder han.

stian
- Studentdemokratier over hele Norge jobber for studentenes beste, forteller Stian Sletten Kåsa, leder av Studentparlamentet ved DMMH. 

malin
Malin Øygard er leder for Caeca Regina, linjeforeningen ved DMMH. - Vårt mål er et godt samhold og å ha det sosialt på tvers av klassene, sier hun, og oppfordrer de nye studentene til å bli medlem av linjeforeningen. 

vf
Thomas Eriksen fortalte litt om rollene til Velferdstinget.- Vi bestemmer hva studieavgiften skal brukes til, og har også nær kontakt med studentsamskipnaden Sit som blant annet tilbyr trening, barnehager og boliger til studentene. Gi oss ros og ris, oppfordret ham, vi får ikke gjort noe om vi ikke får høre det. 

grete
Lærere ved DMMH, Grete Storbæk Eriksen og Jan Ketil Torgersen spilte på immatrikuleringen.
sunniva
Sunniva Skjøstad Hovde underviser også ved høgskolen. 

glassgårdf
Glassgården var full av nye studenter og høgskolens ansatte.


Publisert: 17.08.2017 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter