Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Kickstart av Psykuken

Gjør noe aktivt, gjør noe sammen, gjør noe meningsfullt.

Dette er budskapet fra Hanne Vilja Sagmo, prosjektleder for kampanjen ABC for god psykisk helse. Trøndelag er pilotkommune i det nasjonale folkehelseprosjektet, som har som målsetting å bygge og styrke psykisk helse for hele befolkningen.

I forbindelse med årets PSYkuke, som arrangeres av studentene på DMMH, var Sagmo invitert for å holde foredrag og workshop om psykisk helse.

- Mange synes det er vanskelig å finne råd om god psykisk helse, forteller prosjektlederen. Dette vil prosjektet gjøre noe med. De ønsker også å flytte fokuset fra en MEG-kultur til en VI-kultur. 

Sagmo sier vi ikke er skapt for å være inaktive, og at både den fysiske og den psykiske helsen vår styrkes når vi er i aktivitet. En ekstra bonus får vi når vi er sammen med andre, og gjør vi i tillegg noe meningsfullt, noe for andre, får vi enda mer igjen for det. Til sammen utgjør dette en ABC - Act, Belong og Commit. Kampanjen ønsker å bevisstgjøre oss i de valgene vi gjør, gi oss et språk og en forståelse av metodikken.

- Vi skal inspirere flere til å gjøre gode valg for egen og andres psykisk helse i hverdagen, sier prosjektleder Hanne Vilja Sagmo fra Trøndelag fylkeskommune.
- Vi skal inspirere flere til å gjøre gode valg for egen og andres psykisk helse i hverdagen, sier prosjektleder Hanne Vilja Sagmo fra Trøndelag fylkeskommune.

Flere arrangementet i Psyk-uken

Psyk-uken fortsetter med flere arrangementer. Flere av studentforeningene på høgskolen har gått sammen for å tilby et variert program for alle studenter.

Det er et variert program studentene på DMMH får igjennom Psykuken
Det er et variert program studentene på DMMH kan oppsøke i løpet av Psykuken.

ABC for god psykisk helse er utviklet i Australiia og Danmark, og tilpasset norske forhold.

Publisert: 11.03.2024 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter