Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Lotte Alfsdatter Riise er ny leder for Studentparlamentet ved DMMH

- Jeg har så lyst til å jobbe med å gjøre studentene klare over de rettighetene de har.


2- års-studenten med bakgrunn fra Finnmark og Oppdal går linja barnehagelærer med vekt på flerkulturell forståelse.
 DMMHs nye studentparlamentsleder Lotte Alfsdatter Riise ønsker at både studenter og lærere engasjerer seg mer.
 DMMHs nye studentparlamentsleder Lotte Alfsdatter Riise ønsker at både studenter og lærere engasjerer seg mer.

- Jeg søkte meg til DMMH fordi jeg har alltid hatt et ønske om å jobbe med folk. Søsteren min gikk her, på den samme linja, og trivdes også veldig godt. Først var jeg litt usikker på om dette var noe for meg, men gjennom praksisen i det første året har jeg fått sett at det er noe inni meg som føler at jeg kan bidra med, det gjør at jeg fortsatt er her. Jeg ser nytteverdien i det jeg fortsatt er her.

Brenner for studentenes psykiske helse

Hovedsaken til den nye lederen er den psykiske helsen til studentene. Riise føler seg godt rustet til det nye vervet, etter å ha vært tillitsvalgt i klassen dette året.

- Jeg har vært gjennom mange ting, og møtt mange studenter som har vært gjennom kriser i livet sitt. Ikke alle har fått den hjelpen de trenger.

Jeg brenner for brenner for at vi må ha et godt samtaletilbud for studentene. Vi vil at så mange som mulig skal gjennomføre studiene, men da må vi være forberedt på at det skjer ting underveis. Når studiet blir vanskelig må man få tilrettelegging. Studenten må føle seg trygge og lærestedene må ha forståelse for at folk går gjennom kriser.

Hvordan har du det i dag-boks

Det var på fjorårets tillitsvalgtkonferanse at Riise ble klar over de mange samtaletilbudene som finnes på campus.

- Det var en vekker for meg, at vi har vi alle disse tilbudene. Vi som er tillitsvalgte må bidra til å få det ut til studentene. Men ikke alle har lyst til å prate om følelsene sine. Vi burde ha et sted hvor man kan få være anonym – en «Hvordan føler du deg i dag»-boks.

Hun viser til at undersøkelser der man kan svare anonymt som oftest gir flere svar.

Studentene må møte opp

- De nåværende studentrådslederne har gjort en veldig god jobb, de har fått mange til å komme på arbeidsmøtene i Studentparlamentet. Jeg vil jobbe for å gjøre det enda mer attraktivt å møte opp. Studentene må ha lyst til å engasjere seg.

Riise tar over ledervervet 1. juli. Hanna Strand Karlsen er valgt som ny nestleder. Resten av arbeidsutvalget til Studentparlamentet skjer på første møte i høst.Publisert: 12.06.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter