Gå til innholdet

Master i barnehageledelse

20.11.2015
Fra høsten 2016 starter DMMH opp egen master i barnehageledelse. Høgskolen er det eneste studiestedet i Norge som tilbyr dette studiet.
masterbarnehageledelse2
  • Jobber du, eller planlegger du å jobbe som leder i barnehagen?
  • Ønsker du å bli i bedre stand til å lede barnehagen i samspill med omgivelsene? 
  • Vil du utvikle din egen identitet som leder?
    Da kan dette være studiet for deg!

Professor Yngve Skjæveland er studieprogramleder for Mastergraden. Han forteller at den er sterkt etterspurt.  - Både arbeidsgivere og barnehagelærere har lenge ønsket seg en Master i barnehageledelse.

Politikerne er også tydelige på at de ønsker godt kvalifiserte ledere med egen utdanning innen ledelse, fortsetter Skjæveland. - DMMH har en sterk fagkompetanse innen feltet – nå er tiden moden for å tilby en Master med utspring i vårt eget forskningsmiljø.

- Barnehagene møter stadig nye krav fra samfunnet. Som leder forholder du deg til deg til en variert personalgruppe og til flere andre faginstanser. Mastergraden gir barnehagens ledere den faglige styrken for å møte disse kravene, fastslår prorektor Ivar Selmer-Olsen.

- Pedagoger går ofte rett fra utdanningen og inn i lederstillinger, de vil ha stor nytte av den ekstra ballasten en Mastergrad gir.

Barnehageledelse innebærer mange sorter ledelse. Både strategisk ledelse, personalledelse og organisasjonsledelse har fått god plass i studiet.

 - Mange styrere arbeider veldig selvstendig, og må fatte store beslutninger uten å ha noen å rådføre seg med. Et forskningsbasert ledelsesperspektiv gir større trygghet i lederrollen, sier Selmer-Olsen videre.

For å bli tatt opp på studiet må du ha en av følgende utdanninger: Bachelorgrad med utdanning som førskolelærer/barnehagelærer, eller bachelorgrad i en av følgende profesjonsutdanninger: barnevernspedagog, grunnskolelærer/allmennlærer, spesialpedagog eller faglærer.