Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Melvin Jones Fellowship Award til Marit Heldal

Marit Heldal mottok hedersutmerkelsen fra Lions Club på Verdens Flyktningedag. 
Trondheimsavdelingen Lions Byåsen har merket seg det viktige arbeidet Marit Heldal gjør for flyktningebarna på Lesvos, og har gitt henne utmerkelsen Melvin Jones Fellowship Award.

På DMMHs sommerfrokost overrasket påtroppende president Bjarne Aarsrud og distriktskasserer Stein Ole Eide Heldal og hennes kolleger på DMMH med overrekkelse av utmerkelsen.

Påtroppende president Bjarne Aarsrud overrekker utmerkelsen til en rørt Marit Heldal.
Påtroppende president Bjarne Aarsrud overrekker utmerkelsen til en rørt Marit Heldal. 

Med hedersutmerkelsen følger en donasjon på 1000 dollar øremerket et av Lions mange veldedige prosjekt, samt 10 000 norske kroner til Heldals arbeid i barnehagen Mikros Dounias. 

Distriktskasserer Stein Ole Eide sier at arbeidet Marit Heldal har utført blant flyktningebarna på Lesvos er helt i Lions ånd.
Distriktskasserer Stein Ole Eide sier at arbeidet Marit Heldal har utført blant flyktningebarna på Lesvos er helt i Lions ånd.

Med 1,4 millioner medlemmer på verdensbasis og eget sete i FN er Lions Club en av verdens største humanitære organisasjoner. Nå har foreningen blitt oppmerksom på Marit Heldal og Gjengen i ryggen.

- Dere er mange som jobber sammen, men det er én som holder på rattet og har foten på gassen, sa distriktskasserer Stein Ole Eide som vil fremheve innsatsen til Heldal. 

En rørt Heldal tok i mot utmerkelsen. Hun fortalte at tilstandene i de to flyktningeleirene Pikpa og Moria er kritisk.

- Moria er laget for 1800-2000 flyktninger, nå er det 8 000 der, inkludert mange barnefamilier. Mange har kommet seg over til Pikpa som har tatt i mot over 350 nye barn. Barnehagelærerne jobber hardt med å opprette normaliteten, til tross for at barnehagen er forvist ut av lokalene sine. I en slik situasjon er det utrolig viktig at barna får tilbringe tid sammen med voksne som er fullstendig dedikert til dem, sånn som gode barnehagelærere skal være, sier hun. 
Publisert: 20.06.2018 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter