Gå til innholdet

Ny bok om drama i barnehagen

"Drama og skapende prosesser i barnehagen", er redigert av Anita Hammer og Guro Strømsøe, DMMH.
guroanitabok

I antologien skriver erfarne scenekunstnere og pedagoger fra hvert sitt spesialfelt om drama for og med barn i barnehagealder. Hvert kapittel er skrevet av lærere eller tidligere lærere på DMMH. Den er skrevet til inspirasjon og som verktøy for alle som arbeider med sceniske uttrykk sammen med barn, både i barnehagelærerutdanningen og i kulturskoler.

Improvisasjon, fortelling, lekpedagogisk arbeidsmåte, tater for de yngste, interaktivitet, performance, figurteater, fantasi og lek er områder som blir utdypet i antologien.

Antologien ble lansert på en tilstelning på DMMH denne uka.

Bidragsyterne er redaktørene selv, Anita Hammer og Guro Strømsøe. I tillegg har Ingvild O. Olaussen, Lise Hovik, Børge Kristoffersen, Hanne Wiseth, Lene Rønningen og Hanne Haugli Sandnes levert ett eller flere kapitler.

Professor Anita Hammer sier DMMH blir sett på som et arnested for estetiske fag. - Ved å la lærerne skrive om det de brenner for har vi fått et verk som er spesialtilpasset undervisningen. Høgskolelektor Strømsøe forteller antologien dekker kjernepunktene innen kunnskapsområdet kunst, kultur og kreativitet, og hun gleder seg til å undervise etter den nye boka. 

Les mer om "Drama og skapende prosesser i barnehagen"

"Drama og skapende prosesser i barnehagen"
Hammer, Anita og Strømsøe Guro (red.)
Fagbokforlaget 2015
Oppdatert