Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Nytt treningstilbud på DMMH

I februar kjører studentene treningsoplegg i gymsalen.

Hver mandag i februar skal Eyrùn Sòl (2 C) og Ingrid Leirvik (3 NF2) holde et treningsopplegg i gymsalen. Treningen er gratis, og åpen for alle studenter ved høgskolen.

Styke og utholdenhet

Først ute er Eyrùn Sòl, mandagene 6. og 20. februar skal hun ha 45 minutter med lett styrke og utholdenhet. Treningen starter kl. 16.15 og varer til kl. 17.00.

- Jeg har alltid trent veldig mye, både styrke og volleyball, forteller hun.

- Det er veldig viktig å få inn trening i hverdagen, som studenter sitter vi veldig mye og det å bevege seg er viktig for kroppen. Vi skal spille masse morsom musikk og man får en deilig følelse i kroppen etter en treningsøkt. Du trenger ikke gjøre så mye, det viktigste er at du rører deg, oppfordrer hun, og legger til at ingen må være redde for å delta på grunn av nivået.

- Det blir litt oppvarming, litt styrke og litt tøying, forteller hun.
- Alle skal kunne være med uansett forkunnskaper, sier DMMH-student Eyun Sòl som skal ha trening i gumsalen annenhver uke.
- Alle skal kunne være med uansett forkunnskaper, sier DMMH-student Eyun Sòl som skal ha trening i gumsalen annenhver uke.

Step og styrke

 13. og 20 februar er det Ingrid Leirvik sin tur til å være instruktør. Hvis mange studenter benytter seg av tilbudet blir det forlenget frem til mai, lover høgskolen.

- Jeg skal ha step med lett styrke, forteller Leirvik. - Det blir 4 drag på kassen med aktive pauser og styrkeøvelser i mellom.

I likhet med Sòl har Leirivk lang erfaring fra treningssenter. Hun har gått på step i flere år og har også tatt et instruktørkurs.

- Det er viktig å holde seg i aktivitet når man er student. Man blir mer opplagt, og får energi til andre ting, sier hun.

Hun lover at det vanskelighetgraden ikke blir for høy.

- Hvis man kommer ut av det er det ikke så vanskelig å komme inn i det igjen. Da kan man jogge stående eller ta noen knebøy, det viktigste er å ikke stå i ro. Hvis man synes det er vanskelig å holde koordinasjonen  kan man bare trene føttene først og la armene være i ro.

- Poenget er ikke at man skal være best eller se best mulig ut, men at man skal holde pulsen oppe, sier DMMH-student Ingrid Leirivk som skal holde treningstimer på campus.
- Poenget er ikke at man skal være best eller se best mulig ut, men at man skal holde pulsen oppe, sier DMMH-student Ingrid Leirvik som skal holde treningstimer på campus.

Hun håper mange studenter vil komme til treningene.

- Ikke gi opp hvis det virker vanskelig først, det er ingen som klarer alt første gang, oppfordrer hun.
Publisert: 03.02.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter