Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Praktisk læring med moskuser og apekatter

Høstsola fylte parken da 1. klasse barnehagelærer med vekt på natur og friluftsliv inviterte til Barn og rom.
Klassen var delt inn i grupper og hadde fått egne områder i parken der de satte opp små produksjoner. Nesten alle materialene som var brukt for å konstruere materialene var natur- eller gjenbruksmaterialer. 

Barnehagene som var invitert synes det var veldig spennende å få være på DMMH
Barnehagene som var invitert synes det var veldig spennende å få være på DMMH.

Barna frydet seg på moskusjakt, de lekte med apekatter og malte, sang og danset ivrig sammen studentene. 

- Vi var litt spente i forkant, forteller Mari Nyrønning Kverneng.
- Det har vært veldig morsomt å se hvordan barna har lekt, forteller DMMH-student Mari Nyrønning Kverneng. -  Det har blitt mye løping etter moskuser.
- Det har vært veldig morsomt å se hvordan barna har lekt, forteller DMMH-student Mari Nyrønning Kverneng. -  Det har blitt mye løping etter moskuser. 

- Målet med Barn og rom er at studentene skal få førstehåndserfaring med å jobbe pedagogisk. Vi skaper en felles erfaringsbase slik at de forstår sammenhengen mellom de ulike fagene i en tenkt barnehagekontekst, forteller høgskolelektor Pål Gerhard Rystad. Han er representant for pedagogikkseksjonen, et av de 5 seksjonene som samarbeider om denne dagen. De andre seksjonene er musikk, drama, kunst og håndverk og fysisk aktivitet. 
Studentene utforsket både høyden og lavere områder.
Studentene utforsket både høyden og lavere områder.

- Studentene får prøvd seg på både på didaktikk og praktisk arbeid, og de får prøvd seg med barn, understreker han. I etterabeidet får de mulighet til å reflektere og sette ord på egen læring. 

- Slike dager er med på å bidra til praktisk læring. Vi må skape rom for praktisk læring også på høgskolen, ikke bare når studentene er i praksis. 
Flere dyr dukket opp på DMMH  i løpet av dagen
Flere dyr dukket opp på DMMH i løpet av dagen.

Publisert: 01.11.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter