Gå til innholdet

"Psyk uke" - Studenter og psykisk helse

19.11.2015
I en av årets mørkeste måneder markerer Studentrådet ved DMMH "Psyk uke". "Psyk uke" setter fokus på hvordan hver og en av oss kan være en ressurs og bidra til at alle har en like god studiehverdag.
"Psyk uke" arrangeres samtidig med den internasjonale studentdagen 17. november. Årets tema er psykisk helse. Studentrådet samarbeider med DMMHI og linjeforeningen Caeca Regina om temauka. 

Gjennom hele uka arrangeres store og små arrangement på campus. Vafler og gratis frokost i studentkroa, volleyballturnering, film og visning av serier i lunsjen er noen av aktivitetene som gjør sitt til å styrke studentfellesskapet og skape nye vennskap.

Ettermiddagen 17. november var satt av til både alvor og spøk. Etter et vakkert innslag fra DMMH-studenter og ansattes blandakor inntok helsesøster på campus, Kari Jensen fra SiT podiet. Hun var invitert til å holde foredraget "Sosial inkludering og ensomhet i studiehverdagen." 

karijensen

Jensen refererte til undersøkelser som viser at det heldigvis ikke står så dårlig til med studentenes psykiske helse. - De fleste studenter har det fint, sa hun. - De rapporterer ikke mer ensomhet enn andre grupper i samfunnet. Men overganger kan være besværlige.

Overgangen til studentrollen kan være vanskelig for noen, det kan ta en tid før en føler seg med blant fellesskapet.

Jensen la vekt på at det er naturlig å føle sinne og sorg i gitte situasjoner. - Vi blir syke hvis vi tror at vi skal være friske. Vi blir ulykkelige av å tro at vi skal være lykkelige.

Etter foredraget arrangerte linjeforeningen Quiz og serverte pizza for de mange fremmøtte.

Fredag 20. november vil alle foreningene og aktivitetstilbudne ved DMMH ha stand i Glassgården i lunsjen.

Helsesøster Kari Jensen er å treffe på rom 229 hver onsdag mellom kl. 11.00-15.00.

Kom gjerne innom og slå av en prat, eller les mer om helsesøstertilbudet.

tavle