Gå til innholdet

Rom for studenter på DMMH

DMMH har stadig nye prosjekter som gir en enda bedre arbeidshverdag for studenter og ansatte.
I fjor ble det startet opp 4 nye masterutdanninger, og det kommer stadig nye undervisningstilbud. Også på bygningssiden har det vært stor aktivitet de siste årene. 

gilbibli1
Administrasjonssjef Geir Inge Lien nevner noen av prosjektene som har blitt gjennomført de siste tre årene. 

- Akkurat nå er vi midt inne i en totalrenovering av biblioteket og lesesalen. Studentene har vært med på å bestemme utformingen, og vi har lagt inn både grupperom og stillesoner. Alt av utstyr blir nytt. Lesesalen oppe på mezzaninen får ordentlige kontorstoler mens rommet med gruppearbeidsplasser allerede er tatt i bruk av studentene.

gilbibli2-2
DMMHs administrasjonssjef Geir Inge Lien og biblioteksleder Loreta Burbaite ser fram til å ønske studentene velkommen til nye lokaler ved studiestart 2018.

I 2017 ble kantina pusset opp i samarbeid med Sit, og fikk flotte nye møbler. - Studentsamskipnaden Sit er en viktig medspiller for høgskolen og støttet også oppgraderingen av treningssenteret som gjenåpnet i nye lokaler i 2016. Med 4 millioner fikk vi kjøpt inn masse nytt, bra utstyr, forteller Lien. 

I 2016 ble Norges første matematikkrom knyttet til en institusjon åpnet på DMMH. Matematikkrommet er et samarbeid mellom DMMH og Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen. Barnehagene flokker til Matematikkrommet som brukes både i undervisning av egne studenter og i forskning.

puter
Matematikkrommet gir barna mulighet til å undre seg, se sammenhenger og forstå matematikken som omgir oss i dagliglivet. 

- Det største prosjektet i den senere tid har vært byggingen av Astrid Vatnes hus, fortsetter Lien. Med dette bygget økte DMMHs lokaler med vel 50 %, fra rundt 8000 til over 12 000 kvadratmeter.

dans
 Astrid Vatnes hus åpnet i 2015 og har undervisningsrom både inne og ute. 

En rekke spesialrom for estetiske fag har fått plass i bygget. Her er egne rom for undervisning i bruk av tekstiler, leire, tegning og konstruksjon, det er saler som kan brukes til dans og teateroppsetninger, og det er innredet to musikkstudio med nytt og moderne teknologisk utstyr, samt mange øvingsrom med instrumenter tilgjengelig for studentene.

Lien er opptatt av at studentene ved DMMH skal bruke campus også etter at undervisningen er over. Bygningene er åpne til kl. 23 om kvelden, og med bordtennisbord, shuflleboard, mikroovn og åpen gymsal er det lagt til rette både for faglige og sosiale aktiviteter. På Studentkroa som åpnet i 2016 kan studentene slappe av eller delta på quiz og andre aktivitetene i regi av linjeforeningen Caeca Regina eller andre studentforeninger. Studentene kan også besøke Frøset gård som høgskolen eier i Bymarka.