Gå til innholdet
Lukk

Studentdrevet verksted med barnehagebarn på DMMH

Studentene i 1 E avslutter arbeidsuka med å arrangere verksted for barnehagebarn. Da er det lego, leire og maling som er de viktigste arbeidsredskapene.
prøvelegowebStudentene har delt seg i små grupper, der hver gruppe har ansvaret for ca 8 barnehagebarn. De har organisert dagen og planlagt aktivitetene selv. Mens den ene gruppa er sammen med barna vil en annen gruppe observere. 

Høgskolelektor Jørgen Moe er ansvarlig for dagen. - Det er første gang vi arrangerer et slikt prosjekt, forteller han.  

lærereweb
- Studentene får en annen forståelse av fagdidaktikk, læring til bestemte grupper, når de ikke bare opplever det gjennom teori men også i praksis.

 Undervisningen blir mer forståelig for studentene når de får planlegger noe konkret.  Studentene får kjent litt på kroppen hvordan det er å være i barnehagen. 

Førsteamanuensis og seksjonsleder Nina Scott Frisch ved seksjon for kunst- og håndverk er veldig fornøyd med at høgskolen har fått store nye lokaler med spesialrom for kunst- og håndverksfagene. - Vi har mange spesialrom på høgskolen, endelig kan vi invitere større barnegrupper sammen med studentene. Hun håper studentdrevet verksted blir en fast del av undervisningen på DMMH. 

barnehagelærerweb
Merete Hals er utdannet spesialpedagog og barnehagelærer fra DMMH, og er tilbake til gamle trakter sammen med barnehagen sin. - Det er en kjempeflott mulighet for barnehagen å få komme til DMMH, sier hun. Hun setter pris på at de bare er en liten gruppe, og dermed får god tid til hvert enkelt barn. 

- I barnehagen lager vi mye leire av salt og mel, her jobber de med en annen type leire. Det er fint å få litt inspirasjon, smiler hun.

Camilla Mork, Anna Morken, Malin Solberg og Ida Amalie Nubdal er observatører i den første økten. De synes verkstedet er en artig måte å komme i kontakt med barn på.

observatørerweb- Det er veldig positivt, sier Ida Amalie. -  Barna koser seg. Det er jo morsomt for dem også å få en annen opplevelse enn barnehagen. For oss er det lærerikt å få knyttet kunstfaget mot barna. Malin er enig. - For vår del er det veldig interessant å prøve oss sammen med barna. - Snart skal vi ha eksamen, hvor det også er invitert barnegrupper, sier Anna, så det er veldig fint å få prøve oss sammen med barnegrupper i forkant. Vi får et godt innblikk i yrket. - Det er også en fin forandring fra forelesningene, mener Camilla.


Studentene har nylig avsluttet sin første praksisperiode, som de synes har vært veldig spennende. - Det var mye å gjøre, men nå vet vi hva vi går til i jobben som barnehagelærere, avslutter de. 

leireweb   malingweb