Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Studentparlamentet arrangerer gratis kurs og seminar

I neste uke arrangerer Studentparlamentet gratis førstehjelpskurs og skikkethetsseminar for DMMHs studenter.
- Vi ønsker å sette fokus på det studentene mener de har for lite av i sin utdanning, sier Stian Kåsa, leder i Studentparlamentet.  - Derfor arrangerer vi førstehjelpskurs 2. november og skikkethetsseminar 6. november. 

- Førstehjelp før første praksisperiode er noe som er ganske vidt diskutert på lærerutdanningsinstitusjoner, studentorganer lokalt på universitet og høgskoler og også i de nasjonale organene som Pedagogstudentene (PS) og Norsk Studentorganisasjon (NSO).

Helheten av lærerstudenter ønsker at skolen skal gjøre det noe lettere å være forberedt på vanskelige hendelser som kan forekomme når vi er ute i praksis, fortsetter han. - Derfor tilbyr Studentparlamentet, i samarbeid med DMMH, en kveld med førstehjelpskurs. Dette er starten på arbeidet for å få det inn i utdanningsløpet før første praksisperiode, i bachelor og masterutdanninger.  

Administrasjonssjef Geir Inge Lien ved DMMH forteller at høgskolen er åpen for innspill fra studentorganisasjoner og prøver å legge til rette for ønsker og innspill som kan forbedre studietiden. Et tilsvarende kurs ble også arrangert i fjor. 

6. november arrangerer Studentparlamentet skikkethetsseminar på høgskolen.

- Debatter i regi av fjorårets Studentparlament avdekket at mange studenter var usikre på hva skikkethet egentlig innebar. Vi ønsker med dette seminaret, å gi studentene vi representerer en mulighet til å lære mer om temaet. Foreleser på seminaret er Kari Kildahl fra Høgskolen i Oslo og Akershus, hun har jobbet mye med temaet. 

stian-4
Stian Kåsa, leder for Studentparlamentet ved DMMH 2017/18.

- Ledelsen i Studentparlamentet ønsker å gjøre ett mer synlig arbeid for studentene. Vi inviterer studentmassen på diverse aktiviteter og seminarer for å belyse problemstillinger vi jobber med, og hvorfor vi jobber med dem. Studentparlamentet, (tidligere Studentrådet,) har fått igjennom masse gode ting de siste årene på skolen, men mye av det har kanskje ligget litt i skyggen. Dette er vårt forsøk på å vise at studentens stemme teller, sier årets leder.

Les mer om arrangementene på Facebooksiden til Studentparlamentet ved DMMH.

Studentparlamentet ved DMMH.
 
Publisert: 27.10.2017
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter