Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Studentparlamentet takker av

-  Det har vært en stor læringskurve, noe helt nytt. Det har vært veldig gøy å se høgskolen fra et annet perspektiv enn som tillitsvalgt eller student, sier avtroppende leder Edel Vidarsdatter Løvås.

3o. juni er siste arbeidsdag for Løvås og nestleder Lizbeth Amalie Ohrstrand i Studentparlamentet.

- Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til da jeg søkte nestlederveret, forteller Ohrstrand.

- Jeg hadde ikke vært tillitsvalgt ved høgskolen, men jeg hadde verv i Pedagogstudentene og linjeforeningen Caeca Regina. Men jeg angrer ikke, det har vært veldig lærerikt.
Lizbeth Amalie Ohrstrand og Edel Vidarsdatter Løvås var nestleder og leder for Studentparlamentet ved DMMH studieåret 2022/2023.
Lizbeth Amalie Ohrstrand og Edel Vidarsdatter Løvås var nestleder og leder for Studentparlamentet ved DMMH studieåret 2022/2023.

Studentene blir hørt

- Det å få sitte sammen med ledergruppa og føle seg inkludert og hørt synes jeg er veldig viktig. Ledergruppa er veldig interesserte i det vi har å si, mener Løvås som var tillitsvalgt i klassen før hun tok over ledervervet 1. juli i fjor. Sammen med seg i Studentparlamentet har lederne hatt et arbeidsutvalg valgt blant de tillitsvalgte.

- Vi har jobbet med mye av det samme som i fjor. Det å la stemmene til tillitsvalgte og studentene bli hørt er noe man kontinuerlig må jobbe med, det er ikke et arbeid som noen gang blir ferdig, mener de to lederne.

-    Studentparlamentet er studentenes stemme inn i høgskolen. Ikke alle ønsker å bruke den stemmen, det synes jeg er veldig trist, sier Ohrstrand.

-    De har jo ting å komme med, men så bruker de den ikke. Jo flere som møter opp på møtene våre jo flere saker får vi på bordet og kan ta med videre. Og kommer en sak fra flere klasser så stiller vi enda sterkere. Det er mye som står igjen enda, vi skulle gjerne ha hatt mer ressurser slik at vi kunne vært mer engasjert på arenaer utenfor DMMH.

Høydepunkter

Noen av høydepunktene i løpet av året har vært møter med Kunnskaps- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe og Kronprinsen, forteller Løvås.

- Det har vært artig å fortelle om barnehagelæreryrket, og treffe folk utenfor barnehagesektoren. De var veldig interesserte i det vi fortalte om profesjonen.

Hun synes også det er fint å se at studentene har blitt mer engasjerte igjennom året.

- Tillitsvalgte som deltar på møtene har blitt mer aktive, og så skjønner de at det er forskjell på medvirkning og medbestemmelse. De innser at de blir hørt selv om ikke alt nødvendigvis blir fiksa på sekundet.

- Vi har vært veldig bevisste på å skape et miljø som ikke er så stivt, forteller Ohrstrand. Hun sier også at de har fått uvurderlig hjelp fra administrasjonssjef Geir Inge Lien.

- Kontoret hans er alltid åpent. Han hører og lytter og kommer med forslag og tips og triks.

Oppfordrer studentene til å engasjere seg.

Det er viktig at studentene vet at de kan kontakte oss i Studentparlamentet selv også, det trenger ikke gå via tillitsvalgte. De kan også bruke Si fra-portalen på nettiden til DMMH, de må bruke stemmen sin, sier Løvås.

Ny leder og nestleder er Lotte Riise og Hanna Strand Karlsen.

Publisert: 26.06.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter