Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Velkommen til fadderuka

Man bør bli med på fadderuka for å bli godt kjent med andre studenter og spesielt med de fra sin egen klasse, med høgskolen og med Trondheim by, oppfordrer Fadderstyret ved DMMH. 
Martine-Othelie Almaas, Mathéa Henrard, Frida Askim, Tina Skogheim og Sandra Rødder utgjør Fadderstyret ved DMMH.
Martine-Othelie Almaas, Mathéa Henrard, Frida Askim, Tina Skogheim og Sandra Rødder utgjør Fadderstyret ved DMMH. 

- Det viktigste med fadderuka er at de nye studenene blir kjent med hverandre, med fadderene, med Trondheim by og med DMMH, sier Tina Skogheim som er leder for Fadderuka. Skogheim er tredjeårstudent på barnehagelærerutdanning med vekt på musikk, drama og kunst og håndverk, og hun gleder seg til en Fadderuke der studentene møtes på tvers av linjer og klasser.

- Fadderukene er en arena for å skape samhold i klassen og for å få kjennskap til vår flotte høgskole. Fadderukene kan også være med på å gjøre overgangen til den nye hverdagen som student mindre skummel.

Det blir en litt annerledes Fadderuke i år, der smittevernet står høyt. 
- Vi måtte endre litt på fadderopplegget ved å fjerne festene vi hadde planlagt. Vi har nå mer fokus på å gjennomføre fadderukene i mindre grupper for å ivareta smittevernet. Gruppene vil ha mindre kontakt ovenfor hverandre, slik at vi ikke blander gruppene under arrangementene med tanke på smitte.

Vi vil ikke klare å ha kontroll på dette hele tiden, innser Skogheim og oppfordrer hver enkelt student til å tenke på smittevern.

- Det at vi må legge opp til mindre grupper kan være med på å føre til større fokus på å bli kjent gjennom de ulike aktivitetene vi har planlagt.

De fleste arrangementene vil ha fokus på teambuilding gjennom at faddergruppene må gjennomføre ulike oppgaver. Amazing race i byen og på høgskolen er to av arrangementene Skogheim trekker frem som aktiviteter som vil gjøre de nye studentene kjent med både Trondheim, høgskolen og hverandre.

Fadderstyret forteller at interessen for å bli fadder har vært veldig bra.

- Vi har fått inn over 60 faddere, noe vi er strålende fornøyd med. Vi måtte se oss nødt til å stoppe opp for muligheten til å søke som fadder nå på grunn av corona. Jeg tror at de som har sendt inn søknad for å bli fadder har blitt motivert av å gjøre fadderukene til en trygg arena og for å være med på å gi de nye studentene en bra start på studietiden, forteller Skogheim.

Selv trives hun veldig godt som student i Trondheim.

- Jeg kommer selv fra en liten by, og her i Trondheim finner man så og si alt man ønsker drive på med. Det noe jeg kommer til å savne den dagen jeg ønsker å flytte hjem igjen. Byen har mye muligheter innenfor frivillig arbeid, jobb eller idrettslag. Disse mulighetene er med på å skape et sosialt miljø utenom høgskolen også. I tillegg har jo byen utrolig fin natur i nærområdet. 

Programmet for Fadderuka ligger på Facebooksiden Fadderuka DMMH 2020.


 
Publisert: 09.07.2020
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter