Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Vellykket studieåpning i Trondheim

Mandag var det immatrikulering for de nye heltidsstudentene.
Rektor Else Berit Skagen ønsket studentene velkommen til markering av en spesiell dag, en dag som ikke bare er viktig for studentene men også for DMMH, For Trondheim, for barna i barnehagen og familien deres.
Rektor Else Berit Skagen ønsket studentene velkommen til markering av en spesiell dag, en dag som ikke bare er viktig for studentene men også for DMMH, for Trondheim, for barna i barnehagen og familien deres.

- Som barnehagelærer vil du være betydningsfull for mange, og ha et stort ansvar, hilset Skagen de nye studentene.

- Gjennom jobben din bidrar du til barns beste, et godt samfunn og en bedre verden.

Rektor sa videre at det viktigste i barnehagen er de ansattes kompetanse. Hun oppfordret studentene til å spre kunnskapen og erfaringen de får til resten av samfunnet. 

Ordfører Rita Ottervik var i likhet med Skagen opptatt av at studentene må engasjere seg. 

- Engasjer dere i byen, i frivilligheten, på DMMH og bidra til å skape et godt studiemiljø. Gjennom å være engasjert får dere gjerne et vennskap og fellesskap som varer livet ut. Bli med i studentdemokratiet og bruk studenttiden for det den er verdt,

Ordføreren sier også at studentene er verdifull arbeidskraft som vi har behov for i Trondheim.
- Jeg håper dere finner kjærlighet til byen og blir værende her, sier ordfører Rita Ottervik til de nye DMMH-studentene.
- Jeg håper dere finner kjærlighet til byen og blir værende her, sier ordfører Rita Ottervik til de nye DMMH-studentene. 

Etter fellessang av Trondheimsnatt var det studentorganisasjonene ved høgskolen sin tur til å presentere seg. I løpet av oppstartsukene vil det bli flere muligheter til å få mer informasjon om disse.

DMMHs eget husband fremførte "Ut i vår hage" og "Kathy`s song", før førstelektor Marit Heldal holdt tale til studentene. Heldal ble, av studentene selv, kåret til Årets barnehageinspirator 2023.
Dere må være talspersoner til de som ikke skjønner hva en barnehagelærer gjør, sier Marit Heldal på immatrikuleringen til DMMH.
Dere må være talspersoner til de som ikke skjønner hva en barnehagelærer gjør, sier Marit Heldal på immatrikuleringen til DMMH. 

- Barna er avhengig av, og prisgitt de voksne i samfunnet, sier hun. - Det er dere. 

Heldals ønske er at studentene bruker klassen til å trene seg på hverandre, og få mot til å stå for sine meninger og synspunkter. 

- Ta i mot hverandre, møt hverandres perspektiver, kjenn at dere er en del av noe. Ved å åpne for andre bidrar dere til å gjøre dem til bedre barnehagelærere, som i fremtiden kan bidra til å få fram stemmen til det enkelte barnet.

Heldal avslutter med å be studentene om å lese pensum, være kritiske, tør å stå i motstand og ta ansvar for egen læring på alle mulige arenaer.   

Publisert: 14.08.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter