Facebook
Gå til innholdet
Lukk
astrid-vatnes-hus-og-merllomgarden

Tidligere studenter og ansatte

Pensjonistforeningen DMMH sender sine gratulasjoner til vår tidligere inspirerende og givende arbeidsplass. Pensjonistforeningens medlemmer har fulgt med i høgskolens liv og utvikling helt tilbake fra 1962 og til nå, mars 2022. Vi gleder oss til å ta del i jubileumsarrangementene gjennom året. Foreningen vil også bidra med et eget arrangement for tidligere elever og studenter 21. oktober.
Pensjonistforeningen ved DMMH

2017 og senere

Birgitte Fjørtoft, tidligere student og evig takknemlig for årene på Dronning Mauds Minne Høgskole. 

Kjære Dronning Mauds Minne Høgskole!


Lekens dronning fyller år, 
da er det best vi alle står! 

For er det noen som bør hedres så er det dem,
som gir magien rom og hjem!

Der usynlige mus kan stelle til fest, 
og forferdelige monstre kan skremme mest!

Der kongler blir til diamanter store, 
og geparder små kan danse folklore!

Der minstejenta får kos og stell, 
av enhjørningsmamma en litt sen kveld!

Der steiner og gress forvandler seg, 
og til slutt danner en glitterveg!

Der dino lager planer med roboten, 
og alle som ler må betale boten!

Der kaninunger fødes ut av klatrestativet, 
og pappaen er dem som gir dem livet!

Der et troll og en cowboy er bestevenner, 
og alle de voksne har grønne tenner!

I slike rom kan allting skje, 
men bare for dem som har blikket sitt med!

Og du sier, dette klarer da alle?
Å lage rom der leken får gjalle?!

Ånei, det krever noe helt spesielt, 
du må ha tilgang til barndommens telt!

Ser du bare den voksne virkeligheten, 
ja da går du glipp av hemmeligheten! 

Ta en tur innom dette lekeslottets dører,
og lær om alt det som barndommen tilhører! 

Du lærer å innta barneperspektivet,
og får i tillegg en utdanning som varer hele livet!

I Dronning Mauds slott får fantasien slippe fri, 
slik at barna kan leke det leken kan bli!

La oss feire dine 75 år som barnas advokat, 
med sølekaker, regnvannbrus og legoklossemat!

Anniken Lange, barnehagelærerstudent 2017-2020

Hipp hipp, hurra!
Gratulerer så mye med dagen, 75-årsjubileum, kjære DMMH! Med deres tidligere og nåværende ansatte, tidligere og nåværende studenter.

Personlig for meg var dette både et trygt og koselig sted å være. Et sted hvor jeg har fått venner, noen kom og gikk, andre mulig livet ut. Dette er ikke foruten om DMMH. Et sted med mye varme (noen steder veldig kalde, særlig på vinterstid) og moderne steder (noen steder tatt ut fra en 1800-talls film, kult eller "estetisk" det og!), og et sted som bydde på læring og kunnskap gjennom erfaring, praksis og teori samt opplevelser! 
Jeg husker for snart 2 studieår siden da jeg tok bachelorgraden min, hovedmodellen med fordypning i realfag i leik og læring, den atmosfæren DMMH til enhver tid hadde, slik jeg opplevde det. Man skal ikke ta forgitt at det kan oppleves slik. Kultur og miljø er som vi vet ikke statisk, hverken i barnehagen, skoler/universitet, arbeidsplasser o.l.! Men min opplevelse, var utrolig fin og god, varm og trygg, lærerik og åpen. Dette tror og mener jeg kan forklares fra fordi vi alle som er samlet der, uavhengig av tidsrommet, har i utgangspunktet så mange egenskaper til felles. Selvsagt så mange ulike egenskaper, som er fruktbart, produktivt og inspirerende som gjør oss til et hvert unikt menneske, men de felles egenskapene som vi har og må ha er der for barnets/barnas beste. Omsorg, trygghet, tillit, nærhet/varmhet, respekt og likeverd er noen av de store og kjente begrep, men det jeg tror som alltid også pappaen min har sagt og fortsatt sier: "vær snill".
DMMH, dere er unike mennesker samlet på en fantastisk plass. Et sted som byr på så mangt bare man sier "ja takk", som jeg er så uendelig glad for at jeg gjorde den gang da, den dag i dag. Et sted, hvor i alle fall jeg følte meg til en hver tid "hjemme". 
Kjenner jeg dere rett, så feirer dere nok godt med både kaffe, kake og kos i dag! Gratulerer nok en gang, DMMH, og selv takk for en uforglemmelig fin og utviklende tid hos dere. Jeg savner dere, det må være lov å si! 
 


2007 - 2017

Eline Solheim, barnehagelærerstudent 2016-2019:
Gratulerer så mye med 75 årsdagen! Jeg studerte Barnehagelærer med vekt på flerkulturell forståelse hos dere i perioden 2016-2019, og er veldig glad jeg valgte Dronning Mauds Minne Høyskole som studiested. Takk for at dere har gitt meg en god utdannelse. Dmmh hadde jo ikke vært det den er uten de fantastiske menneskene som arbeider der, så jeg vil gi en spesiell takk til Marianne Schram og Gjertrud Stordal som jeg var så heldig å ha som forelesere i mitt 3 studieår. 

1997 - 2007

1987-1997
Kjersti Bruu, førskolelærerstudent 1989-1992:
Først og fremst vil jeg gratulere DMMH med 75 år! Sett utenfra er det en solid faglig og engasjert 75 åring. 
Det er 30 år siden jeg gikk ut av DMMH. Selv om jeg var spent på yrkeslivet hadde jeg en trygghet med meg i det faglige grunnlaget. Utdanningen hadde gjort mye for meg i danningen av meg som yrkesutøver og har hatt stor betydning for hvordan jeg har utøvd denne rollen. Jeg har hatt med meg en yrkesstolthet som både har ført til engasjement, men også forpliktelser til å levere på vegne av profesjonen. 
I dag jobber jeg som rektor på en barneskole. Jeg trekker ennå med meg kunnskap jeg fikk med meg i grunnutdanningen- se hele mennesket, og gjennom pedagogikk kan vi bidra til utvikling både faglig og sosialt for alle mennesker. 
Ønsker med dette DMMH lykke til videre i årene fremover, og håper at de vil gå foran i det barnehagefaglige miljøet i Norge. Det trengs et solid faglig og forskningsbasert miljø for de første årene i utdanningsløpet.

Marit Sjøsæter, førskolelærerstudent 1989-1992:
Til den strålende 75-årsjubilanten.
Mine aller beste studieår, og noen av mitt livs beste år, hadde jeg på DMMH, i fra 1989-1992. 
Jeg jobbet et år som praktikant i barnehage før jeg begynte, og hadde egentlig ikke gjort meg 
så mange tanker om studiet, bortsett fra at jeg ønsket og forventet å lære mye om barn da.
De forventningene ble selvfølgelig oppfylt i fulle monn, men årene på DMMH var så mye mer enn å lære om disse små menneskene som jeg skulle jobbe med eller rundt i mange år etterpå.
Etter tre år på DMMH så var jeg ikke bare full av ny kunnskap om barn. Jeg visste også så uendelig mye mer om meg selv, og om mennesker som sådan. Og aldri har jeg gjort så mye morsomt og sprøtt og så mye rart som jeg ikke skjønte helt meningen med før mange år uteksaminering. En liten livsreise vil jeg kalle det, en dannelsesreise like mye som en utdannelse. Og jeg er evig takknemlig.
Etter endt utdanning, startet jeg min karriere som pedagogisk leder på småbarnsavdeling. I løpet av et langt yrkesliv har jeg skjønt at for mange er småbarnsavdeling sett på som litt kjedelig og med mindre anledning til å gjøre de store fantastiske prosjektene. Jeg hadde ikke med meg de tankene ut fra DMMH. Jeg hadde med meg tanker om at alle aldre byr på mye, og at det er mye av det grunnleggende som etableres tidlig. DMMH var tidlig ute med mye av tankene som barnehjernevernet, GoBan og andre prosjekter prediker i dag. 
Etter fire år som pedagogisk leder ledet tilfeldigheter meg inn i styrerstilling. Senere ble jeg enhetsleder med ansvar for flere barnehager og også for et team med tospråklige assistenter. Siden 2007 har jeg jobbet med barnehagerelaterte oppgaver i bydelsadministrasjoner i Oslo. 
Oppgavene har vært alt fra barnehageopptak, inntekstmoderasjonsberegninger, oppfølging av lærlinger, mentor for ABLU-studenter, og siden 2014 har jeg jobbet som barnehagemyndighet i Bydel Østensjø. I denne jobben er det oppfølging av alle bydelens barnehager med veiledning, godkjenning og tilsyn etter barnehageloven. Jeg er med fra før første spadetak i bygging av nye barnehager, og det er ikke få arkitekter og landskapsarkitekter som har fått en god dose av barns beste og barns behov før jeg er fornøyd. I tillegg saksbehandler jeg søknader om dispensasjoner fra utdanningskrav og pedagog- og bemanningsnormer samt språkkrav. Jeg står også for administrering av beregning og utbetaling av tilskudd til private barnehager og familiebarnehager.
Jeg vet ikke hva jeg bruker mest av kunnskapen min fra DMMH i min nåværende jobb, men jeg er veldig enig med Statsforvalteren i at det er viktig både med barnehagelærerutdanning og barnehageerfaring i jobben som barnehagemyndighet. Å vite og huske at barn har hoder, armer og ben i en verden der ekvivalenter er målestokken for penger, pedagoger og annen bemanning, er viktig. Menneskekunnskapen, det å prate om forventninger, det å huske at barn er fullverdige mennesker med rettigheter og egen vilje. Alt dette har jeg med meg fra DMMH. Og som jeg sa, jeg er evig takknemlig for de fine årene med de beste medelevene og de beste lærerne.
Og hver gang jeg ankommer Trondheim, med flybussen fra Værnes, så kaster jeg et langt, litt lengtende og varmt blikk bort på den staselige bygningen i det jeg passerer. 

1977-1987


1967-1977

1957-1967

1947-1957