- Master
Master i barnehageledelse
- Studietype Heltid, 2 år
- Studiepoeng 120
- Søknadsfrist 15. april
Studieavgift: Kr. 2 900,- pr. sem. (inkl. semesteravgift til Studentsamskipnaden)
Vil du utvikle din lederkompetanse i barnehagen? Ønsker du en lederstilling innen barnehagesektoren? Vil du utvikle praktisk kunnskap og innsikt innen ledelse, ut fra en forskningsbasert kunnskapsplattform? Da kan dette være studiet for deg!
Studiets oppbygging
- Personalarbeid og ledelse i barnehagen (15 stp.)
- Ledelse for læring (7,5 stp.)
- Strategisk ledelse i barnehagen (7,5 stp.)
- Kvalitetsutvikling og endringsprosesser i organisasjoner (15 stp.)
- Vitenskapsteori og forskningsmetoder I (15 stp.)
- Forskningsdesign, metode og prosjektutvikling (15 stp.)
- Masteroppgave (45 stp.)
Mastergradsstudium i barnehageledelse (120 studiepoeng) skal kvalifisere deg som student til å innta lederstillinger, særskilt innen barnehagesektoren på en måte som sikrer høy kvalitet i arbeidet. Kompetanse du utvikler i studiet er også mulig benytte i andre lederstillinger, spesielt innen utdanningsfeltet. Gjennom utdanningen skal du utvikle deg til å kunne lede organisasjonens virksomhet i samspill med omgivelsene på en bedre måte. Utvikling av egen identitet som leder vil være et gjennomgående tema i hele utdanningsløpet. Lederskapsdimensjonen i det å lede komplekse organisasjoner vil bli særlig vektlagt.
Trenger du mer informasjon om dette studiet?
Studiet gir innsikt i strukturer og endringsprosesser i organisasjoner, samfunnsliv og i det politiske liv. Dette vil skje med særlig fokus på barnehagen som organisasjon. Studiet skal også sette deg som student i stand til å utforme undersøkelser og bruke samfunnsvitenskapelige metoder i analyse av empiriske data- med et særskilt blikk på ledelse, organisasjon og styring i barnehagesektoren. Gjennom arbeidet med egen masteroppgave har du mulighet til å fordype deg faglig i et tema du er særskilt engasjert og interessert i. Du som student får utviklet praktisk kunnskap og innsikt ut fra en forskningsbasert kunnskapsplattform. Vi legger vekt på studentaktive undervisningsformer, og anser aktiv deltakelse i læringsfellesskapet som en forutsetning for læring og egenutvikling som leder. Studenten vil gjennom relevante case og bruk av både kvalitative og kvantitative data få belyst konkrete problemstillinger som hun/han i fremtiden vil møte som leder.
Hvem passer dette studiet for?
Studiets målgruppe er både studenter med nylig fullført bachelorgrad som førskolelærer/barnehagelærer og ansatte i barnehagesektoren med minimum fullført bachelorgrad som førskolelærer/barnehagelærer eller andre relevante profesjonsutdanninger.
Studiet retter seg også mot studenter som ønsker å kvalifisere seg videre til forskerutdanning (ph.d.)
Opptakskrav
For opptak til mastergradsstudiet gjelder § 3 i forskrift om krav til mastergrad og § 2 i forskrift om studier ved DMMH.
Opptakskrav: Bachelorgrad med utdanning som førskolelærer/barnehagelærer, eller bachelorgrad i en av følgende profesjonsutdanninger: barnevernspedagog, grunnskolelærer/allmennlærer, spesialpedagog eller faglærer.
1/3 av plassene settes av til søkere med minimum 2 års yrkespraksis fra barnehage etter fullført bachelorgrad, og 1/3 av plassene settes av til søkere som har fullført barnehagelærerutdanning i søknadsåret.
Yrkespraksis må dokumenteres dersom du ønsker å komme med i den første kvoten.
Dokumentasjon
Du må laste opp vitnemål, karakterutskrift, attester og andre relevante dokumenter i Søknadsweb innen søknadsfristen. Se viktig informasjon om dokumentasjon ved opptak til master- og videreutdanning.
C-krav ved opptak til master
Ved opptak til mastergradsstudiet er det karaktergrense. Forutsetning for opptak er minimum gjennomsnittskarakter C fra utdanningen som inngår i bachelorgraden. Det vil si at det vektede gjennomsnittet av opptaksgrunnlaget ditt (vanligvis bachelorgrad) må være 2,5 eller høyere. Se viktig informasjon om C-kravet og hvordan karaktersnittet beregnes.
Søkere med utgått førskolelærerutdanning eller barnehagelærerutdanning som ikke oppfyller C-kravet
Se studieplan.
Opptak til enkeltemner
Se studieplan.
Innpassing
Har du tatt, eller planlegger du å ta videreutdanning på masternivå? Disse studiene kan innpasses i mastergraden etter søknad:
- Barnehagemyndighet, innovasjon og kompetansebygging (15 stp.)
- Nasjonal lederutdanning for styrere i barnehager (30 stp.)
- Pedagogisk ledelse og læringsmiljø i barnehagen (30 stp.)
- Veilederutdanning for praksislærere i barnehagen (30 stp.)
Det er også mulig å få innpasset emner fra andre utdanningsinstitusjoner etter søknad.
Jobbmuligheter
Etter fullført mastergradsstudium i barnehageledelse vil studenten ha gode forutsetninger for å utøve effektivt lederskap i et arbeidsliv preget av stadig økte krav til utvikling, fornying og endring.
Videre studier
Fullført masterprogram gir mulighet for opptak til videre studier på ph.d.-nivå.
Studiestart og samlingsuker
Informasjon om studiestart og datoer for samlingsuker publiseres i god tid før studiestart.
Det er alltids noe man lurer på.
Derfor har vi gjort det enkelt for deg om du har noen spørsmål.