Facebook
Gå til innholdet
Lukk
ole_ekker_dmmh_09_11_2020_imgp1878_mindre
- Jeg elsket å jobbe i barnehagen, det var jo det å jobbe med barn jeg ville.

Møt Alix L`erario

24 år, 2. –årsstudent på Bacehelor Barnehagelærer med vekt på flerkulturell forståelse
Fra Frankrike/Italia

alix-intervjubilde
Jeg flyttet til Trondheim med familien min da jeg var 14 år. Etter å ha fullført videregående jobbet jeg i barnehage, så begynte jeg å studere fransk og Europastudier. Jeg trivdes ikke så godt på universitetet, til min store skuffelse. Jeg hadde jo hørt så mye bra om Trondheim som studentby og hadde gledet meg så mye til å være student. 

Jeg elsket jo å jobbe i barnehagen, det var jo det å jobbe med barn jeg ville. 

Jeg syntes det var veldig interessant å jobbe med barn. Jeg brenner for å jobbe med barn, det er det jeg er født for.

Jeg jobbet to år i barnehage, og i 2016 fikk jeg jobb som assistent i Fargespill. 
Fargespill er en arena der barn som er nye i Norge deltar med sang og dans fra sin egen kultur. I Trondheim arrangeres Fargespill i regi av Kulturskolen, og både norske barn og utenlandske barn deltar. Jeg blir veldig inspirert av å jobbe med Fargespill og jeg vil fortsette å jobbe med barn. Jeg elsket jo å jobbe i barnehagen, det var jo det å jobbe med barn jeg ville. Drømmen min er å jobbe med Fargespill, og derfor ville jeg utdanne meg som pedagog. Det er DMMH best på, derfor ville jeg studere her.

Første gang jeg søkte DMMH søkte jeg på linja Barnehagelærerutdanning med vekt på musikk, drama, kunst og håndverk, jeg tenkte den passet perfekt. Men så hørte jeg om linja med vekt på flerkulturell forståelse, som passet meg enda bedre, så da jeg måtte søke på nytt året etter valgte jeg den. 

Hele livet mitt gikk bare oppover etter at jeg tok dette valget.

Mine nærmeste har også merket seg hvor mye jeg har utviklet meg det siste året. Spørsmålet høgskolen stiller «Er du voksen nok til å jobbe med barn?», traff meg veldig. Jeg har en barnlig side, det mener jeg er bra om du skal jobbe med barn, men samtidig må man være voksen også. 

Jeg er en veldig sosial person, og jeg takker ja til alle tilbud. Det er mye å engasjere seg i her på DMMH. Jeg er landsstyrerepresentant for Pedagogstudentene, jeg er med i Studentparlamentet der jeg sitter som utviklingsansvarlig og i Velferdstinget som jobber med studentenes rettigheter, jeg er medlem av linjeforeningen vår, Caeca Regina og jeg har blitt kjent med studenter fra alle linjene her. Samtidig er jeg med i Nidaros Nysirkus og jeg er assistent i Fargespill. 

Vi utdanner oss i noe som ikke har noe fasitsvar, læringsprosessen er forskjellig hos alle barn. Derfor er det mye debatt med lærerne og refleksjon i undervisningen. I timene setter vi ord på det jeg brenner for. Jeg er veldig aktiv og snakker mye, jeg har fått en helt annen selvtillit etter å ha begynt på DMMH. Jeg likte ikke skolen da jeg bodde i Frankrike, mens her får jeg tilbakemeldinger om at jeg er sosial og naturlig tar en lederrolle. Når du har funnet din retning og er på rett sted merker du hvor mye du får til i hverdagen. 

Jeg har veldig god kontakt med de fleste lærerne.

De er støttende og opptatt at studentene skal oppleve mestring. Mye av det vi snakker om i undervisningen har jeg naturlig i meg, jeg er for eksempel veldig opptatt av barns språkutvikling og barn med utenlandsk bakgrunn og hvordan de strever med å ivareta morsmålet. Det lærer vi mye om på linja. Vi er delt inn i studiegrupper på 5 – 6 personer som følger hverandre gjennom året. På den måten lærer vi mye om samarbeid og om hvordan vi må juster forventingene våre i forhold til de andre. 

Neste år håper jeg at det blir mulig å reise på utveksling igjen. Jeg har lyst til å dra til Afrika eller Italia for å oppleve andre måter barnehagene er organisert på. Jeg har kjempelyst til å oppleve en annen kultur og lære enda mer enn jeg jeg får her. 

Jeg er veldig glad for at jeg kan ta en Master i barnekultur og kunstpedagogikk her etter bachelorgraden. Etter det skal jeg gå på sirkusskole. Selv om du ikke har tenkt å jobbe i barnehage vil jeg likevel anbefale alle å ta denne utdanningen. For du lærer å jobbe med mennesker her på DMMH.