Facebook
Gå til innholdet
Lukk
komp_re_dsc_1593

Ingrid - barnehagelærerstudenten med lidenskap for friluftsliv

Det å være ute og ha en aktiv livsstil er en viktig del av Ingrid Leirviks (22) liv. Da hun oppdaget muligheten for å kombinere dette med hennes omsorg for andre, var det ingen tvil om hvilken karrierevei hun skulle velge – hun skulle bli barnehagelærer.

komp_re_dsc_1905
«Det beste med å jobbe i barnehage er å se den gleden du sprer rundt deg. Å vite at jeg er en del av en prosess som hjelper barn og vokse og utvikle seg, er en enorm motivasjon for meg.»

– Ingrid Leirvik, student ved DMMH

– Det måtte bli Trondheim


Ingrid Leirvik fra Leirfjord på Helgelandskysten, er en av studentene ved Dronning Mauds Minne Høgskole som ønsker å inspirere andre til å søke på barnehagelærerstudiet.

– Grunnen til at jeg valgte natur og friluftsliv-linjen på Dronning Mauds Minne Høgskole er fordi jeg er veldig glad i å være ute. Samtidig var det å studere i Trondheim et stort pluss for meg, fordi det er en by av passelig størrelse som er perfekt for oss som ønsker å være i naturen.

Tenker du natur og friluftsliv?

Læring i naturen


Som student på tredje og siste året, har hun opplevd mange spennende turer og opplevelser. Blant annet har studentene fått deltatt på flere tredagers turer i fjellet. Dette har ikke bare gitt et unikt klassemiljø, men også bedre forståelse for hvordan man kan være gode rollemodeller for barna utendørs og bruke naturen som et pedagogisk verktøy, forteller Ingrid.

Se hele studietilbudet

– Ikke mange vet at det er en lederutdanning


Ingrid understreker viktigheten av å være stolt over karriereveien, da mange ikke reflekterer rundt viktigheten av barnehagelærere. Det er heller ikke så mange som vet at det er en profesjon og lederutdanning.

– Yrket gir meg de verktøyene jeg trenger for å være en god omsorgsperson. Som barnehagelærer har du en mulighet til å påvirke livene til barna og deres familier på en meningsfull måte. Ingen vet hvordan man kan ta vare på barn på best mulig måte uten å lære det først, sier Ingrid.
komp_re_dsc_1692

– Rådet jeg vil gi andre er og bare gjøre det.


Gjennom undervisning om kommunikasjon, ledelse og samarbeid lærer ikke studentene bare om verktøy som hjelper de videre i karrieren, men også på et personlig nivå. Ingrid er overbevist om at det å studere barnehagelærer vil gi henne gode egenskaper som er nyttig i livet.
 
– Jeg var ikke kjempeutadvendt da jeg begynte utdanningen, men underveis blir man styrket til å bli mer utadvendt. Som barnehagelærer er det også viktig å være ansvarsfull og omsorgsfull. Ikke bare for barna, men også rundt kollegaer. Det er viktig å veilede hverandre slik at man skaper et miljø som støtter barns beste.

Hun mener at dersom man har en lidenskap for å jobbe med barn og ønsker å gjøre en forskjell i samfunnet, så er dette en karriere som kan gi mye tilbake.

Møt studenter ved DMMH

Lønnshopp


Ingrid er glad for at barnehagelærere mottar en konkurransedyktig lønn for arbeidet de utfører. Som utdannet barnehagelærer kan man forvente en årlig lønn på rundt 500 000 kroner, mens assistenter tjener rundt 400 000 kroner. Hun ser dette som en fordel ved yrket, i tillegg til at det gir henne muligheten til å lære mer om faget hun brenner for.

ole_ekker_dmmh_29_09_2020_imgp8997_mindre


– Jeg kommer tilbake til DMMH


DMMH, Dronning Mauds Minne Høgskole, er den eneste utdanningsinstitusjonen i Norge som har utdanning av barnehagelærere som hovedoppgave. Høgskolen tilbyr ulike bachelor- og mastergrader i tillegg til videreutdanninger. Fordypningene som studentene kan velge mellom i barnehagelærerutdanningen er natur og friluftsliv, flerkulturell forståelse, ledelse og musikk, drama og kunst og håndverk. I tillegg har vi barnehagelærerutdanning uten noen spesiell fordypning på heltid og deltid.

Ingrid har bestemt seg for å jobbe til høsten for å få mer erfaring. Samtidig ønsker hun senere å ta en mastergrad for å videreutvikle sin kompetanse.

– Jeg vet det er lurt å jobbe for å få erfaring. Samtidig har jeg veldig lyst å få mer kunnskap, og da vil jeg nok komme tilbake til DMMH for å ta en master i spesialpedagogikk eller ledelse, avslutter Ingrid.7 grunner til å søke DMMH
komp_re_dsc_1854