Facebook
Gå til innholdet
Lukk
mari-storset-grotte-002

Mari Størset Grøtte

Mari Størset Grøtte, barnehagelærer og tidligere DMMH-student


-  Jeg ville bli barnehagelærer fordi jeg ønsket å kunne gi barn i barnehage en så god dag som mulig. Jeg brenner for å jobbe med barn og elsker jobben min! Jeg ønsket å kunne gjøre en forskjell for de barna jeg har i min barnehage og gi dem gode barnehager med både lek, læring, utfordring, mestring, omsorg osv… Jeg ønsket også å bli barnehagelærer for å kunne gi barna glede av å være ute i skogen og leke seg der med de mange muligheten skogen tilbyr oss!

En barnehagedag

En vanlig dag i barnehagen hos oss foregår mye ute ettersom jeg jobber i en friluftsbarnehage. Dagen starter med å ta imot barna med åpne og varme armer når de kommer i barnehagen. Mange magiske øyeblikk når man ser gleden barna får når de ser deg. Lek er en viktig del av en vanlig dag i barnehagen. Vi leker mye på tur i skogen, hvor barna har uendelig med lekemuligheter i skogen. Måltider er også en viktig del av en barnehagedag, her kan man skape mange gode samtaler rundt bordet eller ute i skogen.

Jeg gjør en forskjell ved å se hvert enkelt barn for det det er

Jeg er opptatt av å gi alle barna den omsorgen de fortjener. Jeg lytter til barna og er en omsorgsfull voksen som er der for dem både når de viser det og når de ikke viser det. Jeg er opptatt av å gi barna mestringsopplevelser, samtidlig som de utfordres.

Jeg trives med veldig mange ting i jobben min, men det å få tilbringe hver dag sammen med barn som gir så mye glede tilbake til meg er det jeg vil trekke fram. Man føler seg viktig for mange barn i denne jobben. Man blir virkelig satt pris på. Jeg trives også veldig godt med å ha muligheten til å jobbe mye ute, finne på ting med barna i skogen gjennom alle årstider. Det å se utviklingen til hvert enkelt barn er noe som inspirerer meg veldig!

Magiske øyeblikk i barnehagen

Jeg synes mange små øyeblikk til sammen blir viktige, men spesielt det å bli møtt av et smilende barn som kommer løpende til deg etter en helg og gir den en klem og sier at de har savnet deg, er noe jeg ser på som magiske øyeblikk i hverdagen. Da vet du at du er viktig i livet deres.

Noe annet jeg synes er magiske øyeblikk er når de minste endelig mestrer noe de har prøvd på lenge. F.eks når vi øver på å gå på ski. De mestrer det bedre og bedre for hver gang, og du ser hvordan hele kroppen deres stråler når de endelig klarer det. Det synes jeg er magiske øyeblikk!

mari-2