Facebook
Gå til innholdet
Lukk
marielle-til-bruk-pa-nett
- Det gir meg så mye at vi er med på gjøre den fremtidige generasjonen sterk og robust til å møte fremtiden.

Marielle Haugen Dahlstrøen

Marielle Haugen Dahlstrøen

28 år, fra Stjørdal i Trøndelag.

ole_ekker_dmmh_09_11_2020_imgp2113_mindre
Jeg er veldig glad i å samle familie og venner og å ha folk rundt meg. Da jeg var liten pleide jeg å stå i et vindu og rope «unger, unger» hver gang jeg så et barn på veien. Så jeg føler jeg har gjort et rett yrkesvalg.

Jeg kan ikke tenke meg å jobbe alene på et kontor. Jeg trenger å være rundt folk, spesielt unger, det er kjempespennende. Jeg jobber litt som vikar i barnehage og folk spør om jeg ikke er utslitt når jeg kommer hjem til mine egne barn på 1 og 3 år, men jeg synes bare det er givende.

Etter videregående ville jeg se litt av verden og oppleve andre kulturer. Først studerte jeg idrett på Bali, så flyttet jeg til New York for å studere mote, som er min store interesse. Jeg fortsatte motestudiene i Oslo og jobbet med mote der, helt til jeg ble gravid og vi flyttet hjem til Stjørdal.

Trengte verktøy i ryggsekken

Ettersom Stjørdal ikke er den største motebyen, så måtte jeg snu litt på yrkesvalget. Jeg fikk mulighet til å være vikar i en barnehagen og jeg kjente det vekket en stor nysgjerrighet i meg. Jeg ville lære mer, og jeg ville jobbe med barn og ha litt mer verktøy i ryggsekken rett og slett. Jeg brenner for viktigheten av oppveksten til vår fremtidige generasjon, hvordan de formes av oss rundt dem. Jeg har alltid sett på DMMH som Barnehagelærerutdanningen, og kollegaer og venner snakket veldig varmt om høgskolen, så det var ingen tvil om hvilket studiested jeg skulle søke.

Fint med mye uteundervisning

Vi var heldige som fikk starte på høgskolen, selv om mye har blitt annerledes grunnet Covid 19.  Jeg synes DMMH er veldig fin, både estetisk og innholdsmessig, vi har veldig flinke lærere. Jeg blir så oppslukt når jeg sitter i timene, det er så inspirerende å høre på. Hver dag når jeg kommer hjem fra campus videreformidler jeg det jeg har lært til familie og samboer.  

Høydepunktene så langt er alle turene vi hadde i høst. Der får man naturlig god kontakt med både lærere og klassekamerater. Jeg er veldig glad i å være ute i naturen og det er mye som gjør det til en positiv opplevelse å være ute, selv om det er høljregn. Da er det kanskje spesielt artig. Vi får møte høsten på sitt beste med regn som høljer og blader som faller. Sånn er det jo å jobbe i barnehage også. Det er veldig fint at skolen tar oss med ut og at det ikke bare er innetid i et klasserom. Vi lærer litt annerledes ute, vi får oppleve naturen på en annen måte, se bladene og kjenne på de.  Vi får selv se hvor de vokser, i stedet for bare å se dette på en powerpoint. 

Inspireres av barnehagen

Som barnehagelærer ønsker jeg å være en trygghetsfavn som barna kan komme til om de sliter med følelser eller trenger ladning. Jeg er en veldig rolig, tålmodig og kjærlig person, jeg setter veldig stor pris på å gi omsorg. Men jeg kan også være veldig leken, det synes jeg man skal være når man jobber med barn. Jeg kan grave i sandkassa, tegne med dem og jeg synes det er gøy å løpe rundt og leke forskjellige leker sammen med dem. Jeg har jobbet litt i barnehage før, og ser jo hvor artig de synes det er når de voksne er med. Jeg føler at vi bekrefter «leiken» når vi selv er med i den. 

Jeg blir inspirert av den jobben jeg ser som gjøres i barnehagen fordi jeg ser hvor stor endring det har vært siden jeg selv gikk der.  Det har blitt mer fokus på ungene, på deres stemme og velvære og følelser. Ikke minst det med følelser synes jeg er veldig spennende, jeg tror det er veldig viktig at det får oppmerksomhet. Det gir meg så mye at vi er med på å gjøre den fremtidige generasjonen sterk og robust til å møte fremtiden. Det er mange deprimerte ungdommer nå. Jeg har lyst til å være med og jobbe mot at vi får en endring, at den neste generasjonen opplever mindre mobbing og depresjon.

Et annet viktig området er miljøet. Vi kan allerede se hos de unge i dag at de brenner for miljøet. Det er så viktig å lære og ta vare på det, og det er kjempespennende å jobbe med.