Facebook
Gå til innholdet
Lukk
komp_re_dsc_2305
– Jeg har sett hvor viktig det er for barn å lære om dyrenes livsløp. Det å forstå hvordan maten kommer til bordet kan være en viktig del av en sunn utvikling for barna. Ikke minst, lære barna å ta ansvar og vise omsorg for dyrene.

Taran, barnehagelærerstudent i Kristiansund

Drømmen er å drive egen gårdsbarnehage

En drøm om å kombinere småbruk med jobb i barnehage, førte Taran Strømmen (23) til Dronning Mauds Minne Høgskole i Kristiansund. Der studerer hun til å bli barnehagelærer med fordypning i ledelse. Med deltidsstudiet er hun er allerede et steg nærmere å oppfylle drømmen om egen gårdsbarnehage.

bruk_taran3

Tarans visjon om å kombinere to lidenskaper


Taran har en iver for å jobbe med mennesker og jobbet et år i gårdsbarnehage før hun søkte seg til DMMH i Kristiansund. Erfaringen hun fikk i barnehagen tente en gnist for en dag å kunne starte sin egen gårdsbarnehage.

– Jeg har sett hvor viktig det er for barn å lære om dyrenes livsløp. Det å forstå hvordan maten kommer til bordet kan være en viktig del av en sunn utvikling for barna. Ikke minst, lære barna å ta ansvar og vise omsorg for dyrene, sier Taran.

Hun ser på deltidsstudiet på DMMH som en viktig del av hennes reise for å realisere drømmen.

– Jeg kjenner flere som har studert ved Dronning Mauds Minne Høgskole og hørte kun gode tilbakemeldinger før jeg søkte. Bacheloren er deltid og gjennomføres derfor i løpet av fire år. Jeg synes studiet var veldig gunstig fordi jeg hadde lyst å jobbe ved siden av for å få mer erfaring, forteller Taran.

Tenker du barnehagelærerutdanning i kristiansund?
Taran har alltid elsket naturen, og er glad for å ha en arbeidshverdag hvor hun får være ute. Foto: privat

– Barna skal glede seg til å komme i barnehagen


Videre forteller Taran at hun er opptatt av å skape en positiv opplevelse for barna i barnehagen. Ikke bare skal de lære og utvikle seg. De skal også glede seg til å komme i barnehagen – hver dag.

– Å være barnehagelærer er en viktig, givende og sosial karriere. Jeg liker at jeg har muligheten til å skape en positiv opplevelse for barna jeg jobber med. Det handler om å kunne sette seg inn i barnas perspektiv for å forstå behovet deres, sier Taran.


Se hele studietilbudet

– Alle barn har ulike behov


I barnehagefeltet vil man ofte stå overfor forskjellige situasjoner som krever kreativ tenkning og fleksibilitet. Taran påpeker at barnehagelærere spiller en viktig rolle i samfunnet og setter høye krav til seg selv når det gjelder å forstå hvert enkelt barns perspektiv og behov.


7 grunner til å søke DMMH

komp_re_dsc_2464
– Jeg synes det er viktig å lytte til barnet og prøve å forstå hva de mener med ansiktsuttrykk og kroppsspråk. Å være åpen for ulike synspunkter, være omsorgsfull og leken mener jeg er grunnleggende for å lykkes i barnehagefelt, sier Taran.


Møt andre studenter ved DMMH

komp_re_dsc_2575