- Videreutdanning, bachelornivå
Universitets- og høgskolepedagogikk 1
- Studietype Deltid,
- Studiepoeng 15
Studieavgift: Kr. 2 900,- pr. sem. (inkl. semesteravgift til Studentsamskipnaden)
Med vekt på barnehage- og grunnskolelærer-utdanning
Studiet i universitets- og høgskolepedagogikk fokuserer på utvikling av nye undervisningsmetoder og didaktisk kompetanse tilpassa undervisning av studenter.
Beskrivelse av studiet
Studiet i universitets- og høgskolepedagogikk fokuserer på utvikling av nye undervisningsmetoder og didaktisk kompetanse tilpassa undervisning av studenter.
Hensikten med Universitets- og høgskolepdagogikk er å gjøre deltakerne fortrolige med grunnleggende begreper, modeller og teori som bidrar til innsikt i hva læring er, og hvordan en kan fremme studenters læring i egen undervisning.
Betydelig vekt blir lagt på å utvikle deltakernes innsikt i vesentlige sammenhenger mellom undervisning, læring og vurdering, slik at de selv blir bedre i stand til å planlegge, gjennomføre og dokumentere resultatene av egen undervisning.
Trenger du mer informasjon om dette studiet?
Studiet er samlingsbasert med fem samlinger, og det forutsettes selvstendig arbeid mellom samlingene.
Sentrale arbeidsmåter i studiet vil være en kombinasjon av praktisk øvelser og teoretiske refleksjoner.
Studentene blir inndelt i studiegrupper hvor man samarbeider aktivt gjennom kollegaveiledning, felles refleksjon og individuelle framlegg.
Hvem passer studiet for?
Studiet er primært rettet mot ansatte som har undervisningsoppgaver i barnehage- og grunnskolelærerutdanning, og som mangler eller ønsker å styrke sin høgskolepedagogiske basiskompetanse. Det forutsettes at deltakerne har undervisningsoppgaver mens de gjennomfører emnet.
Opptakskrav
Opptakskravet er generell studiekompetanse, som dokumenteres med vitnemål fra videregående skole. Ytterligere informasjon om hvordan du kan dokumentere generell studiekompetanse finner du på Samordna opptak sine nettsider.
I tillegg må du laste opp dokumentasjon på at du har undervisningsoppgaver mens studiet pågår. Dette dokumenteres med attest fra arbeidsgiver.
Dokumentasjon
Du må laste opp vitnemål, karakterutskrift, attester og andre relevante dokumenter i Søknadsweb innen søknadsfristen. Se viktig informasjon om dokumentasjon ved opptak til master- og videreutdanning.
Det er alltids noe man lurer på.
Derfor har vi gjort det enkelt for deg om du har noen spørsmål.