- Videreutdanning, bachelornivå
Universitets- og høgskolepedagogikk 2
- Studietype Deltid, 2 semester
- Studiepoeng 15
- Søknadsfrist 15. april
Studieavgift: Kr. 2 900,- pr. sem. (inkl. semesteravgift til Studentsamskipnaden)
Emnet er primært rettet mot tilsatte som har undervisningsoppgaver ved DMMH, men er også åpent for andre som er tilknyttet undervisning i høyere utdanning.
Beskrivelse av studiet
Emnet Universitets- og høgskolepedagogikk 2 bygger videre på basiskurset Universitets- og høgskolepedagogikk (VUUHP6000) og inngår som et av kriteriene for å oppnå merittering av utdanningsfaglig kompetanse for faglig tilsatte ved DMMH.
Det forutsettes at deltakerne har undervisningsoppgaver når de gjennomfører emnet.
Studiet skal styrke kandidatens ferdigheter som underviser i høyere utdanning, og evne til refleksjon over egen undervisningspraksis.
Emnet sikter mot å gi kunnskap om ulike undervisningsmetoder, læringsmiljø, veilednings- og vurderingsformer med relevans for undervisere i høyere utdanning. Emnet legger vekt på teoretisk og forskningsbasert kunnskap, og er innrettet mot praktiske og kvalitative aspekter ved undervisning, veiledning, læring og vurdering. Det forutsetter, og bygger videre på, at deltakerne har høy kompetanse i de emnene de underviser i.
Emnet består av tema knyttet til IKT i undervisning og veiledning, undervisningsledelse (med fokus på gruppeledelse og pedagogisk improvisasjon), studentveiledning og vurdering.
Trenger du mer informasjon om dette studiet?
Opptakskrav
Opptakskravet er generell studiekompetanse, som dokumenteres med vitnemål fra videregående skole. Ytterligere informasjon om hvordan du kan dokumentere generell studiekompetanse finner du på Samordna opptak sine nettsider.
I tillegg må du laste opp dokumentasjon på at du har fullført og bestått Universitets- og høgskolepedagogikk 1, og at du har undervisningsoppgaver mens studiet pågår. Dette dokumenteres med attest fra arbeidsgiver.
Dokumentasjon
Du må laste opp vitnemål, karakterutskrift, attester og andre relevante dokumenter i Søknadsweb innen søknadsfristen. Se viktig informasjon om dokumentasjon ved opptak til master- og videreutdanning.
Arbeidsform og organisering
Studiet er lagt opp som en serie med fire todagers samlinger og en dagssamling. Samlingene vil bestå av en kombinasjon av forelesninger, framlegg av litteratur, plenums- og gruppediskusjoner, og miniforelesninger/øvelser.
Det forutsettes at deltakerne deltar aktivt i å forme emnets innhold og opplegg. Arbeid mellom samlingene skal knyttes tett opp til deltakernes egen arbeidssituasjon. Deltakerne vil få veiledning av undervisningsteamet i forbindelse med arbeidsoppgaver mellom samlingene og prosjektarbeidet. Deltakerne skal også bidra i veiledning av hverandre underveis i studiet.
Det er alltids noe man lurer på.
Derfor har vi gjort det enkelt for deg om du har noen spørsmål.