Facebook
Gå til innholdet
Lukk
barcelona2

UIC Barcelona

Universitat Internacional de Catalunya er et ungt universitet som satser på internasjonalisering og har mange studietilbud som undervises på engelsk, deriblant barnehagelærerstudier. 
Plassert i Barcelona, en storby og strandby med fantastisk arkitektur og mange kulturelle opplevelser, ligger det til rette for mange flotte opplevelser. 
Institusjonens hjemmeside: https://www.uic.es/en
Informasjon om Barcelona: https://www.barcelonaturisme.com/wv3/en/ 
Erasmus code: E BARCELO24

Hva kan du studere? 

Emnetilbudet kan variere fra år til år. Høsten 2021 tar studentene følgende emner:
-Learning Natural Sciences, Social Sciences and Mathematics I
-Learning Natural Sciences, Social Sciences and Mathematics II
-Languages and Literacy 3
School internship 2 (praksis i en lokal barnehage)

Språk

Undervisningen foregår på engelsk, og det kreves minimum B2 i språknivå. Det kan være en fordel å kunne litt spansk. 

Økonomi

(Priser for 2021)
Studieavgift: 0NOK

Boutgifter: Bolig må en ordne selv. Det er lurt å begynne boligjakten tidlig, da det er mange studenter på let etter bolig. Det finnes tilbud i alle prisklasser. De to som har dratt sammen i høst leier en stor leilighet med to soverom, strøm, vann, internett er inkludert og de betaler 700€ hver i måneden. Det er også mulig å skaffe seg rom i kollektiv hvor en har eget rom og deler fellesareal med mange andre, ca. pris for dette er 300€+. 

Kollektivtransport: Kollektivbillett for studenter under 26 år koster 100€ for 3 måneder. Denne gjelder på både buss, metro og tog. Billetten gjelder for to soner og gir studentene mulighet til å utforske byen til en god pris. 

Matutgifter: Mat og drikke er generelt billigere enn i Norge, hvis en går inn for å planlegge og lage mat hjemme, så bruker en ikke så mye på mat i måneden. Mange spiser ute og da blir det langt dyrere. En kan nok regne med å bruke noen tusen på mat i måneden. 

Forsikring: 1500 NOK for hele oppholdet

Stipend

Som Erasmusstudent til UIC får du Erasmus+ stipend tilsvarende 410 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassen for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til UIC inngår i fordypningen "Barnehager i internasjonale perspektiver". Alle emner en tar ved UIC kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.