Facebook
Gå til innholdet
Lukk
img_1012

University of Ljubljana

I Ljubljana begynner utvekslingsstudentene med praksis i en lokal barnehage før de tar fatt på studiene på universitetet som starter høstsemesteret sitt i oktober. Byen utforsker en best med bysykkel.
Universitetets hjemmeside: https://www.uni-lj.si/eng/
Informasjon om Ljubljana: https://www.visitljubljana.com/en
Erasmus code: SI LJUBLJA01

Hva kan du studere?

Emnevalget kan variere litt fra år til år. Høsten 2021 tar studentene følgende emner:
- Nutrition and Nutrition Education
- Intercultural Slovenia in Multicultural Europe
- Reading, Writing, Speaking and Listening to English
- EPTE: Environment and sustainable development

I tillegg har studentene 25 dager praksis i en lokal barnehage. I Slovenia begynner utvekslingsoppholdet med praksis, studiene begynner første uken i oktober. 

Se universitetets hjemmeside for en fullstendig oversikt over emner som universitet tilbyr på engelsk.

Språk

Universitetet i Ljubljana har et godt utvalg av emner som undervises på engelsk. Dette er populære emner, så her lønner det seg å være tidlig ute. 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2021)
Studieavgift: NOK 0,-

Boligutgifter: Ca 23000,- hver for hele oppholdet, leid via AirBnB.

Kollektivtransport: Ljubljana er en liten by og svært sykkelvennlig. Bysykler koster 3€ i året og gratis å bruke utenom dette så lenge hver tur ikke er mer enn 1t (noe den svært sjeldent er). Man kan kjøpe busskort for €2.5 deretter månedskort for €20 eller €1.5 for hver busstur. 

Matbudsjett: Vi får gratis mat i praksis (frokost, lunsj og snack), så har hittil stort sett bare brukt penger på middag der vi betaler (i snitt kanskje) ca €30 til sammen for 2 personer (med drikke). 

Ellers har vi studentrabatt på mange ulike restauranter og spisesteder, der vi kan få mat/drikke så billig som €0 (gratis). Denne studentrabatten kan vel og merke brukes maks 2 ganger om dagen og ikke mer enn antall virkedager per mnd. 

Stipend

Som Erasmusstudent til University of Ljubljana får du Erasmus+ stipend tilsvarende 410 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassen for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til University of Ljubljana inngår i fordypningen "Barnehager i internasjonale perspektiver". Alle emner en tar ved University of Ljubljana kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.